Klaus Iohannis, veşti pentru pensionari. Vor avea DOUĂ intervale pe zi când vor putea ieşi din casă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat schimbarea restricţiilor pentru persoanele de peste 65 de ani, după ce intervalul în care le era permis să iasă a fost considerat insuficient. Şeful statului a anunţat două noi intervale în care aceştia vor putea să iasă la cumpărături sau chiar să facă mişcare în apropierea casei lor.

"O temă foarte importantă pe care am discutat-o şi am luat o decizie se referă la persoanele peste 65 de ani, care în momentul de faţă, conform unei ordonanţe militare pot ieşi la anumite ore, între 11:00 şi 13:00.

Având în vedere că vremea se încălzeşte, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, tot prin ordonanţă militară, se va schimba acest interval.

Persoanele peste 65 ani vor avea la dispoziţie două intervale zilnice: de la 07:00 până la 11:00 şi seara de la 19:00 la 22:00 când vor putea să iasă din casă fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mişcare în jurul casei sau în jurul blocului", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: "Școlile NU vor fi redeschise în acest an"

Declaraţia a fost făcută după ce şeful statului a avut o şedinţă la Palatul Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel