Klaus Iohannis, mesaj pentru președintele Germaniei, după rezultatul zdrobitor obținut 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele României, Klaus Iohannis l-a felicitat, duminică, pe Frank-Walter Steinmeier pentru realegerea în funcţia de preşedinte federal german, apreciind că aşteaptă cooperarea pentru un parteneriat puternic între cele două ţări.

"Felicitări, domnule Frank-Walter Steinmeier, pentru realegerea dumneavoastră ca preşedinte federal german. Aştept cu nerăbdare cooperarea noastră pentru un parteneriat puternic între România şi Germania", se arată într-o postare pe Twitter a preşedintelui român.

Preşedintele Germaniei, social-democratul Frank-Walter Steinmeier, a fost reales pentru al doilea mandat de cinci ani în această funcţie reprezentativă, în care trebuie să întruchipeze o autoritate morală dincolo de liniile de partid şi pentru care s-a bucurat de sprijinul principalelor partide politice ale ţării, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Președintele Steinmeier, ales după un vot zdrobitor 



Aflat în funcţie din martie 2017, fostul şef al diplomaţiei germane a fost ales cu o largă majoritate de către un colegiu electoral special constituit, care reuneşte deputaţi naţionali, un număr mare de aleşi locali, foşti lideri germani, precum şi câteva personalităţi din societatea civilă.

Potrivit DPA, preşedintele Bundestagului, Barbel Bas (SPD), a anunţat că Steinmeier a primit 1.045 de voturi din cele 1.437 exprimate în cadrul Convenţiei Federale de duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel