Klaus Iohannis, MESAJ după întâlnirea cu Donald Trump

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj după întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump.

„Am discutat pragmatic despre extinderea Parteneriatului Strategic. Am subliniat că voi continua voi fi implicat total în continuarea paerteneriatului strategic. Președintele trump a apreciat sprijinul puternic pe care românii îl dau relației cu SUA.

Parteneriatul nostru va continua să genereze rezultate pozitive pentru România și SUA. Am adoptat o declarație comună, prima dată când am făcut acest pas, și este un document foarte important pentru progresul Parteneriatului Strategic. Este esențială dezvoltarea sa în toate domeniile, aducând cooperarea economică la nivelul de excelență al colaborării politice și de securitate.

Colaborare intensificată în domeniul energiei, inclusiv la nivelul celei nucleare.

Am arătat importanța creșterii prezenței militare americane în România și aspecte de interes comun, precum securitatea la Marea Neagră. Trebuie făcut mai mult în relația economică bilaterală. Este important să găsim noi domenii de colaborare. A fost semnat un memorandum de înțelegere privind tehnologia 5G. Am discutat și despre admiterea în programul Visa Waiver.

Aprecierea președintelui Trump pentru eforturile mele de asigurare a statuului de drept în România. L-am asigurat că România va rămâne un partener și un aliat de încredere. Pot spune că a foost o nouă întâlnire foarte bună cu președintele Trump.

Președintele Trump este foarte interesat de tematica vizelor și sunt convins că specialiștii vor găsi soluții. Președintele Trump a exprimat așteptarea ca legislația să fie ameliorată pentru a crește atractivitatea investițiilor.

Vrem să avem mai mulți militari în Brigada multinațională și în comandamentul multiregional pe care vrem să-l creăm. A rămas să discut mai aplicat cu secretarul Apărării. Președintele este foarte interesat”, a transmis Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel