Klaus Iohannis, MESAJ de ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul comemorării a 30 de ani de la jertfa eroului-martir Liviu Cornel Babeș. Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov, pe 2 martie 1989, în semn de protest faţă de regimul comunist.

„În urmă cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babeș şi-a dat foc pe pârtia „Bradul" din Brașov în semn de protest faţă de abuzurile și fărădelegile regimului comunist.

Gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism și în același timp de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internațională, Liviu Babeș a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Citește și AVERTISMENT de la Cotroceni: „Guvernul este pe CONTRASENS!"

Liviu Babeș a renunțat la viața sa pentru un adevăr. El și-a continuat însă existența în memoria noastră devenind astfel un învingător.

Există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte. Să nu ne mai lăsăm mințiți, manipulați! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Fie ca memoria lui să rămână veşnic în inimile noastre!”, a transmis Iohannis.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel