Klaus Iohannis, în fața președinților UE: România și-a luat ROLUL foarte în serios

Bogdan Bolojan, corespodență de la Brdo |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis s-a aflat astăzi la Summitul Inițiativei celor Trei Mări din Slovenia, acolo unde a vorbit despre implicarea României în cazul creării unui fond pentru proiectele de infrastructură regionale. 

"În privința creării unui fond de investiții în cazul Iniațiativei Celor Trei Mări și a proiectelor României în cazul Summitului Celor Trei Mari, trebuie să vedem ca România și-a luat rolul foarte în serios. Participarea consistentă din partea EximBank-ului deja arată o implicare puternică în aceste proiecte. Raportul arată că lucrurile încep să se miște și acesta este lucrul cel mai important de la acest summit: constatăm că din faza de discuții politice cum a fost la început am trecut la București la faza de planificare, am întocmit o listă concretă de proiecte. Anul acesta am intrat în faza pragmatică a acestei inițiatve care începe să se contureze în diferite proiecte care vor fi implementate. Trebuie subliniat că nu vorbim despre proiecte pe termen scurt și cu impact local, ci despre proiecte care se dezvoltă pe termen lung și cu impact regional," a spus Klaus Iohannis.

Președinții și reprezentanții lor la nivel înalt din cele 12 state participante ale Inițiativei Trei Mări (3SI) - Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Republica Letonia, Republica Lituania , Polonia, România, Sloviacia, Slovenia,  s-au întâlnit la Ljubljana în perioada 5-6 iunie 2019, cu ocazia celui de-al patrulea summit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel