Klaus Iohannis îi mulţumeşte Papei Francisc pentru Diaspora

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Suveranului Pontif, în cadrul discursului său, pentru sprijinul pe care Biserica Catolică a acordat-o românilor din diaspora.

Preşedintele Iohannis a precizat că în România, ţară cu o populaţie majoritar ortodoxă, angajamentul statului pentru garantarea libertăţii religioase a condus la un dialog interconfesional marcat de un profund respect reciproc.

"Acest climat se oglindeşte binefăcător şi în ospitalitatea pe care Biserica Catolică o oferă în Europa diasporei noastre, pentru care doresc să vă mulţumesc în mod deosebit!", a arătat el.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, discurs în cadrul vizitei Papei Francisc: "Destinul european al României a fost reconfirmat în urmă cu o săptămână"

Şeful statului a afirmat şi că societatea românească rezonează la chemările de solidaritate şi responsabilitate ale Papei Francisc.

"Mesajele Sanctităţii Voastre îndeamnă la empatie şi acţiune în faţa sărăciei, violenţei, migraţiei, fragilizării comuniunii sufleteşti dintre oameni, agresării mediului sau consumerismului. Societatea românească rezonează la chemările de solidaritate şi responsabilitate ale Sanctităţii Voastre. Păşim alături de Sanctitatea Voastră cu încredere pe această punte, pentru a clădi o lume a păcii şi a împlinirii umane, o grădină a Maicii Domnului pentru toţi, spre care trebuie 'Să mergem împreună!'", a conchis Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel