Klaus Iohannis a spus când va anunţa întrebările pentru referendum

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a susţinut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, după ce a avut consultări cu aproape toate partidele, mai puţin PSD şi ALDE.

Şeful statului s-a întâlnit joi cu reprezentanţii ai PNL, USR, PMP, UDMR dar şi cu cei de la Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. Adminitraţia prezidenţială a anunţat apoi că preşedintele României va ieşi la declaraţii.

"Am discutat despre situaţia Justiţiei. Toți cei prezenți astăzi s-au arătat îngrijorați de evoluția din zona justiției. Le-am spus direct că, după părerea mea, acest asalt al PSD asupra justiției, asalt care durează de mai bine de doi ani, trebuie să primească un răspuns din partea românilor. Iar acest răspuns este, evident, un referendum. Toţi participanţii din această după-amiază au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum. Au fost de acord că oamenii trebuie încurajaţi să participe. Mă bucură", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

K. Iohannis: Am trimis temele la Parlament. Aştept un răspuns

 

Klaus Iohannis a anunţat astăzi şi când va formula întrebările pentru referendum.

"Am discutat cu reprezentanții care au venit astăzi la Cotroceni și despre temele pe care le-am înaintat Parlamentului. Toată lumea a fost de acord că sunt teme de actualitate din justiția românească. Evident că am purtat discuții, când a fost cazul, și despre alte teme pe care au dorit unele delegații să le aducă în discuție, însă aceste teme au fost înaintate Parlamentului, acestea sunt temele pe care le-am ales, și imediat după ce voi primi răspunsul Parlamentului, voi formula întrebările pentru referendum.

Eu cred că românii au dreptul să dea un răspuns acestui asalt pesedist asupra justiției și mai cred că, indiferent de opțiunile politice ale unui român care are dreptul să meargă la alegeri, cu toții își doresc, cu toții ne dorim o Românie cu o justiție independentă, o justiție dreaptă, o justiție scoasă de sub influența politicului", a mai spus Klaus Iohannis, după consultările cu partidele din Opoziţie şi cu reprezentanţii minorităţilor din România.

Mâine, de la ora 11:00, sunt programate consultări cu PSD. Liviu Dragnea a anunţat ieri, la Colibaşi, că va trimite trei reprezentanţi. De la ora 12:00 ar trebui să aibă loc consultări cu reprezentanţii ALDE, care au anunţat că nu vor participa.

Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, joi, că şeful statului, Klaus Iohannis, organizează la Cotroceni consultări "formale" pe tema situaţiei din Justiţie, pentru că decizia cu privire la organizarea unui referendum "deja a luat-o".

"Demersul preşedintelui este de a arunca aşa o perdea de fum în ochii publicului. Este o consultare formală. Ce să ne mai consulte, că decizia am înţeles că a luat-o deja de organizare a referendumului. (...) El foloseşte tema Justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei în interes propriu pentru a putea intra în cursa electorală de pe acum. (...) Şi-a anunţat candidatura cu un an în urmă. Are o agendă electorală şi nimic altceva", a declarat Tăriceanu, la DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel