Klaus Iohannis desființează propunerea PSD care a umilit Diaspora: „Nu va fi MINISTRU nicăieri!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis cheamă de urgență partidele politice la Cotroceni pentru a stabili cum se va pune în aplicare referendumul. Anunțul a fost făcut astăzi.  

„S-a terminat numărarea voturilor la referendum, și sunt bucuros să anunț că 6,5 milioane de români au răspuns cu DA la cele două întrebări. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune soluții, am decis să chem partidele parlamentare la consultări pe această temă pentru că este evident că ceea ce a decis poporul să fie pus în practică. Am decis și am trimis invitațiile pentru zilele de marți și miercuri săptămâna viitoare pentru a găsi împreună cele mai bune soluții”, a declarat președintele.

Totodată, șeful statului a anunțat că nu va accepta propunerea lui Titus Corlățean și că acesta „nu va fi ministru la nimic”.

A doua chestiune pe care o aduc în discuție: am primit propuneri de miniștri. Mă voi referi doar la una din acele propuneri. Imaginati-vă că PSD-ul nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe domnul Corlățean, artizanul catastrofei la alegerile din străinătate din 2014, de la alegerile prezidențiale. Nu e suficient că PSD și-a bătut joc de români în 2014, că PSD și-a bătut joc de români în 2019, îndrăznește să mi-l propună pe artizanul de la alegerile din străinătate din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivită și pot să vă spun acum la cald că această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic.

Nu cred că va exista vreo problemă în transpunerea în Constituție. Nu aș merge pe o modificare mai largă a Constituției, pentru că ultima oară aici s-au blocat lucrurile. Am început discuții informale și sunt convins că se găsesc soluții ca să nu repetăm fiasco-ul de la aceste alegeri.

Această catastrofă (n.r. - votul din Diaspora) a fost organizată de guvernul PSD. Vina politică e la guvern, nu are rost să căutăm vina în altă parte.

Foarte clar este oportună o moțiune de cenzură. Cred că opoziția deja scrie la ultimele fraze din moțiune, cel puțin eu așa aș face”, a declarat Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel