Kelemen Hunor, despre doctoratul lui Bode: "Nu înțeleg această goană, parcă e un titlu nobiliar" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Petre Daea și Lucian Bode - Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea
Petre Daea și Lucian Bode - Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

Kelemen Hunor spune că nu înțelege goana după titlul de doctor, de parcă ar fi "vreun titlu nobiliar". 

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a declarat, miercuri, că situaţia ministrului de Interne, Lucian Bode, referitoare la teza sa de doctorat nu are legătură cu procesul de aderare a ţării noastre la spaţiul Schengen.

"Nu vreau să comentez această chestiune, suntem colegi, dar există şi un proces pe rol, nu voi comenta. Eu pur şi simplu nu înţeleg aceasta goană după titlul de doctor, parcă ar fi un titlu nobiliar. Nu înţeleg, nu vreau să comentez, va rezolva domnul Bode probabil cum ştie el mai bine", a declarat Kelemen Hunor la TVR Info.

România în Schengen și doctoratul lui Bode. Hunor: "Nu intră Bode pe persoană fizică"



Întrebat cum ar putea să încurce situaţia lui Bode aderarea la Schengen, liderul UDMR a spus: "N-are nicio treabă chestia asta cu spaţiul Schengen, nu domnul Bode intră în spaţiul Schengen, acum haideţi să nu încurcăm foarte tare borcanele în cămară. Dacă ar fi vorba să intre pe persoană fizică domnul Bode, atunci poate că ar fi o problemă, dar nu domnul Bode, pe persoană fizică, intră în spaţiul Schengen".

Potrivit vicepremierului, "lucrurile nu sunt legate".

"Haideţi să nu personalizăm lucrurile. Când e vorba de statul român, atunci lucrurile stau într-un fel, când e vorba de o persoană, indiferent cine e acea persoană, e responsabilitatea persoanei respective, ceea ce a făcut sau ceea ce va face. Dar nu încurcă lucrurile, că nu domnul Bode caută pe persoană fizică să intre în spaţiul Schengen", a transmis liderul UDMR.

Replica lui Bode după decizia comisiei de Etică a Universității din Cluj 

 



Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că sintagma "profund viciată" privind teza sa de doctorat este o apreciere subiectivă a Comisiei de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai, o "judecată de valoare goală de semnificaţie academică, cât timp normele au fost respectate" şi că va merge înainte în instanţă deoarece cazul său a "depăşit limitele legii, dar şi ale raţiunii".

Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a stabilit cu privire la teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL, că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de instituţia de învăţământ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel