Jurnalistul Cristian Botez are nevoie urgentă de transplant de ficat

StiriDiaspora Team / 8 apr 2019, 18:54 Salveaza PDF Comentarii
Cristian Botez are nevoie urgentă de un transplant de ficat, iar apropiaţii jurnalistului fac apel pentru a găsi un donator.

Citeste mai mult: adev.ro/pplo3l
Cristian Botez are nevoie urgentă de un transplant de ficat, iar apropiaţii jurnalistului fac apel pentru a găsi un donator.

Citeste mai mult: adev.ro/pplo3l
Cristian Botez are nevoie urgentă de un transplant de ficat, iar apropiaţii jurnalistului fac apel pentru a găsi un donator.

Citeste mai mult: adev.ro/pplo3l
Jurnalistul Cristian Botez are nevoie urgentă de transplant de ficat. Prietenii ziaristului fac apel pentru a găsi un donator. Aceștia au postat un mesaj pe Facebook în care prezintă situația medicală critică a lui Cristi Botez.

„Prietenul nostru, Cristian Botez - reporter special şi corespondent de război de aproape 30 de ani - trece printr-o grea cumpănă şi are nevoie de ajutorul nostru. Cristi este internat la Spitalul Fundeni în stare gravă, şi doar o minune l-ar putea salva. Are nevoie urgent de un transplant de ficat! Medicii spun că singura lui şansă reală este un donator viu, un om care să accepte să-i dea un lob (o porţiune) din ficatul său pentru a-i salva viaţa. Lista de aşteptare pentru un ficat recoltat de la un donator aflat în moarte cerebrală este extrem de lungă, pentru că România se confruntă de mult timp cu o criză de organe. Iar, pentru Cristi, timpul este extrem de scurt“, a scris Andi Laslău, pe Facebook.
 
Acesta spune că situația lui Cristian Botez s-a înrăutățit după ce a fost bătut iarna trecută de trei indivizi, dar mai ales după ce a inhalat gaze la mitingul Diasporei de pe data de 10 august.
 
„Starea lui Cristian Botez s-a agravat după ce, în luna februarie, a fost bătut cu bestialitate de trei indivizi într-un magazin Mega Image, pentru că a luat apărarea unei femei aflată la casa de marcat, pe care cei trei începuseră să o hărţuiască. Agresorii i-au spart capul şi un ochi cu pumnii, iar când s-a prăbuşit l-au lovit timp de câteva minute cu picioarele în burtă. Doi dintre ei sunt acum arestaţi. Câteva zile mai târziu, ficatul lui - deja afectat şi ca urmare a inhălării de gaze toxice la mitingul din 10 august - a cedat. La protestele din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei - unde Cristian Botez a participat la jurnalist, jandarmii i-au descărcat, la doar 20 de cm de faţă, spray-uri iritant-lacrimogene cu gaze de tip CS şi OC. Potrivit studiilor internaţionale, gazul de tip CS folosit de forţele de represiune ale Jandarmeriei Române nu răneşte doar ochii – şi din 10 august Cristian Botez nu mai vede cu un ochi – ci poate provoca afecţiuni pulmonare grave şi poate afecta inima şi ficatul în mod semnificativ“, a scris jurnalistul Andi Laslău.
 
Cristian Botez are grupa de sânge AB, iar prietenii jurnalistului fac apel pentru a găsi un donator.
 
„Cristian Botez are grupa de sânge AB4 - dar, teoretic - poate primi un organ de la un donator cu orice grupă de sânge. Pentru cei care nu ştiu, ficatul donatorului se regenerează complet şi foarte rapid, în doar două luni. Dar, pentru Cristi, porţiunea de ficat pe care ar primi-o de la donator, este singura şansă la viaţă“, se arată în mesaj. De asemenea, apropiaţii jurnalistului iau în calcul şi posibilitatea unui transplant ce va fi efectuat în străinătate, dacă „sistemul sanitar din România nu îl va ajuta pe Cristian Botez“: Odată găsit donatorul compatibil, speram că Spitalul Fundeni va accepta să facă transplantul sub conducerea prof.dr. Irinel Popescu, dar luam în calcul şi orice variantă posibilă şi accesibilă din străinătate, dacă sistemul sanitar din România nu îl va ajuta pe Cristian Botez. Dacă va fi cazul, vom organiza o campanie de strângere de fonduri, pentru a putea acoperi cheltuielile aferente transplantului“, se încheie mesajul jurnalistului.Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy