Jurnalist străin, rănit și jefuit de ocupanții ruși, după ce i-au bombardat mașina marcată „presă“, în regiunea Nikolaev

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ocupanții au bombardat și jefuit un jurnalist străin în regiunea Nikolaev.

În seara zilei de duminică, 6 martie, un jurnalist elvețian, Guillaume Briquet, care a fost bombardat de armata rusă în apropierea așezării Vodyano-Lorino din regiunea Nikolaev, a ajuns la spitalul Kropivnitsky.

Acest lucru a fost raportat de jurnalistul Andrei Tsaplienko, citt de novosti-n.org.

Vezi și: Orașul Nikolaev, lovit de armata rusă cu mai multe lansatoare de rachete (Video)

"Potrivit jurnalistului, după ce a trecut de punctul de control ucrainean situat la stația de benzină "Premier Oil", a condus vehiculul său de serviciu spre sud și, doar câteva minute mai târziu, a fost împușcat de către trupele ocupante de la mică distanță. În același timp, aceștia au putut vedea în mod clar și sigur că vehiculul era folosit de presă și că existau marcaje corespunzătoare pe vehicul.

După bombardament, a tras imediat pe marginea drumului. Soldații armatei ruse s-au apropiat de el, s-au prezentat și l-au percheziționat. Aceștia i-au luat pașaportul, 3.000 de euro în numerar, lucrurile personale, casca de protecție, câteva imagini pe care le filmase și laptopul său. După aceasta, jurnalistul a fost eliberat, s-a urcat într-o mașină și a plecat spre Kropivnytskyy pentru asistență medicală.

Jurnalistul are răni de șrapnel", a scris el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel