Juncker împărtăşeşte 'sentimentul de urgenţă' faţă de situaţia din Spania

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a subliniat necesitatea de a se lua măsuri 'cât mai repede' pentru a face faţă situaţiei privind migraţia.

Preşedintele Comisiei Europene a avertizat că resursele Fondului fiduciar de urgenţă pentru Africa de Nord 'sunt, din păcate, limitate', informează miercuri EFE.

Într-o scrisoare trimisă premierului spaniol Pedro Sanchez, Juncker afirmă că împărtăşeşte 'sentimentul de urgenţă' faţă de situaţia generată în Spania ca urmare a sosirilor de migranţi prin Marea Mediterană. Comisia, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi preşedinţia semestrială a Consiliului UE, exercitată în prezent de Austria, au trimis la 25 iulie o scrisoare către statele membre în care le îndemna să 'alimenteze' fondul fiduciar 'cu sume în conformitate cu aşteptărilor reale', evocă Juncker în mesajul său.

Acest 'fond fiduciar de urgenţă', creat de UE în 2015, urmăreşte să combată 'cauzele profunde ale imigraţiei ilegale din Africa'. De atunci, bugetul comunitar a contribuit cu 3,5 miliarde de euro la acest fond şi, teoretic, ţările UE trebuiau deja să aloce o sumă similară, conform El Pais. Dar până în prezent, partenerii UE şi ţările donatoare, cum ar fi Elveţia sau Norvegia, au alocat doar 439 milioane de euro, potrivit ziarului citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel