Julian Assange pierde cetățenia ecuadoriană

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Instanțele ecuadoriene au soluționat retragerea naționalității țării lor co-fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, care fusese acordată la sfârșitul anului 2017, în timpul guvernului președintelui de atunci Lenín Moreno, anunță cnnespanol.com.

Părțile implicate au fost sesizate cu privire la hotărârea Curții de Contencios Administrativ care a decis să accepte cererea depusă de Ministerul de Externe ecuadorian pe motiv că au existat o serie de nereguli și nerespectarea cerințelor legale în timpul procesului de naturalizare a lui Julian Assange ca cetățean ecuadorian. Hotărârea Curții indică faptul că „este ratificată nulitatea rezoluției prin care s-a acordat naturalizarea”.

În 2019, după aproape șapte ani de azil în ambasada ecuadoriană la Londra, guvernul ecuadorian a pus capăt acestui statut pentru Assange și l-a predat autorităților britanice. În aceeași zi, Ministerul de Externe al Ecuadorului a stabilit că acordarea cetățeniei către Assange a constituit un „act administrativ dăunător” și a suspendat efectele naturalizării sale, dar nu și retragerea cetățeniei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel