Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Se taie liniile de creditare, se oprește importul de vodkă și fructe de mare 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Statele Unite, Uniunea Europeană, NATO şi Grupul naţiunilor puternic industrializate, G7, vor aplica noi sancţiuni masive Rusiei, în scopul izolării pe plan mondial, a afirmat vineri preşedintele american, Joseph Biden, după o conversaţie cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski.

"În contextul în care Putin îşi continuă atacul nemilos, Statele Unite, aliaţii şi partenerii continuă să acţioneze coordonat pentru intensificarea presiunilor economice asupra lui Putin şi pentru a izola şi mai mult Rusia pe plan mondial. Astăzi, mai târziu, împreună cu aliaţii din cadrul NATO şi din G7, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, precum şi cu Uniunea Europeană, vom anunţa noi măsuri pentru a-l presa pe preşedintele Putin şi pentru a-l trage în plus la răspundere din cauza agresiunii împotriva Ucrainei", a declarat Joseph Biden, potrivit CNN.

"I-am transmis preşedintelui Zelenski că Statele Unite sunt alături de poporul Ucrainei în timp ce luptă curajos pentru apărarea ţării", a subliniat Biden.

Conform Casei Albe, sancţiunile vor include retragerea statutului Rusiei de "naţiunea cea mai favorizată", dar şi limitarea avantajelor în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC). De asemenea, vor fi instituite restricţii privind linii de creditare în cadrul instituţiilor financiare internaţionale, sancţiuni împotriva elitelor din Rusia, blocarea exporturilor produselor de lux în Rusia şi oprirea importurilor ruse de alcool, vodkă şi fructe de mare, relatează Mediafax.

Joe Biden: Rusia va plăti dacă utilizează arme chimice

 

Rusia "va plăti un preţ ridicat dacă utilizează arme chimice" în Ucraina, a avertizat preşedintele american Joe Biden în cadrul unui discurs susţinut vineri la Casa Albă, în care a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei, printre care şi interzicerea importurilor de caviar, vodcă şi diamante, relatează AFP.

Statele occidentale sunt îngrijorate de o posibilă utilizare a armelor chimice de către Moscova în Ucraina. La rândul său, Rusia acuză Washingtonul şi Kievul că gestionează laboratoare destinate producerii de arme biologice în ţară, ceea ce a fost dezminţit de cele două ţări. O reuniune a Consiliului de Securitate a ONU pe această temă va avea loc vineri, la ora 16.00 GMT.

De asemenea, preşedintele SUA s-a angajat vineri să evite "o confruntare directă între NATO şi Rusia", întrucât ar provoca "Al Treilea Război Mondial".

"Nu vom lupta un război împotriva Rusiei în Ucraina", a mai spus liderul american la Casa Albă, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel