JO 2020. Mai multe sportive olandeze denunţă o "închisoare olimpică" după ce au fost plasate în carantină

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Mai multe sportive olandeze, testate pozitiv la Covid-19 şi plasate în carantină la un hotel, fiind private de competiţie la Tokyo, şi-au exprimat miercuri frustrarea, denunţând o "închisoare olimpică" şi cerând dreptul de a ieşi la aer liber, informează AFP.

Toţi sportivii veniţi în Japonia pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt supuşi zilnic testelor pentru Covid-19, iar dacă sunt depistaţi pozitiv, ei trebuie să se izoleze sau să fie spitalizaţi.

Marţi, Comitetul olimpic olandez a criticat condiţiile de izolare "inacceptabile" a şase membre din delegaţia sa la Tokyo, închise "în spaţii mici" fără aerisire şi fără lumina zilei.

Într-o înregistrate video publicată miercuri pe Instagram, Candy Jacobs (skateboard) a declarat că este în continuare pozitivă la coronavirus după opt zile de carantină.

"Ieri (marţi), am făcut o grevă pentru că avem nevoie de aer proaspăt, pentru că nimic nu se deschide. Ferestrele sunt închise, uşile la fel. Aşa ceva este inadmisibil", a spus aceasta.

Alături de Jacobs s-au mai aflat în grevă Reshmie Oogink (taekwondo), un membru al staff-ului echipei de canotaj, canotorul Finn Florijn şi jucătorul de tenis Jean-Julien Rojer.

După 7-8 ore de protest în holul de acces al hotelului, ei au obţinut 15 minute pe zi acces la o fereastră deschisă, a precizat Candy Jacobs.

Închişi fiecare în camerele lor, aceştia nu pot ieşi decât pentru a-şi procura mâncarea, care este "aceeaşi în fiecare zi", conform lui Reshmie Oogink.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel