Jackie Chan şi Ziyi Zhang, îmbrăcaţi în ie românească

De Ziua Internațională a Iei, Ambasada României la Beijing a transmis un mesaj însoțit de o imaginez spectaculoasă. Actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang s-au îmbrăcat în cămăși tradiționale.

"Element de identitate națională și de contribuție necontestată a poporului român la patrimoniul de valori universale, IA ROMÂNEASCĂ este sărbătorită în corelație cu un moment unic al tradițiilor populare ancestrale: SÂNZIENELE sau „noaptea cerurilor deschise”.

Marcăm astăzi, așadar, Ziua Universală a IEI, piesa centrală a portului popular românesc, deopotrivă simbol al creativității și al feminității.

Deseori uitată în lăzile de zestre ale bunicilor pentru a fi descoperită de fiecare dată cu aceeași fascinație și atingere magică, redescoperită de mari pictori ai lumii, reinventată de designeri de renume și inclusă în colecțiile lor exclusiviste, purtată cu demnitate și noblețe de Regina Maria în marile capitale ale lumii ca simbol suprem al poporului pe care îl reprezenta, IA ROMÂNEASCĂ rămâne un reper central al spiritualității românești.

Din in sau borangic, cu modelele sale unice redând ciclurile esențiale ale vieții, IA oglindește creativitatea românilor și sentimentul acestora de apartenență la comunitățile lor, prin modele specifice fiecărei zone geografice.

Asociată identității românești, exemplu de meșteșug, pasiune și dăruire, IA are darul de a aduce o atingere magică și o vibrație aparte oricui are șansa de a-i descoperi frumusețea unică, dincolo de tradiții și frontiere culturale.

În imagine, două simboluri ale cinematografiei universale actuale, originare din China, Jackie Chan şi Ziyi Zhang, îndrăgostite de IA ROMÂNEASCĂ", a scris Ambasada României la Beijing. 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy