Ivan Reitman, producătorul și regizorul filmului „Ghostbusters", a murit la 75 de ani

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ivan Reitman, producătorul și regizorul filmului „Ghostbusters", a murit la 75 de ani
Ivan Reitman, producătorul și regizorul filmului „Ghostbusters", a murit la 75 de ani

Ivan Reitman, un producător și regizor de legendă care s-a aflat la originea unora dintre cele mai mari comedii de la Hollywood, a murit, potrivit directorului general al Sony Pictures Motion Picture Group. Acesta avea 75 de ani.

Regizorul faimoasei comedii „Ghostbusters" a murit în somn, în locuinţa sa din California, sâmbătă, la vârsta de 75 de ani. Decesul bărbatului a fost confirmat de familia sa.

„Familia noastră este îndurerată de pierderea neaşteptată a unui soţ, tată şi bunic care ne-a învăţat să căutăm întotdeauna magia în viaţă", au declarat cei trei copii ai săi, Jason, Catherine şi Caroline Reitman, într-un comunicat comun.

 

Ivan Reitman va rămâne în amintirea tuturor prin creațiile sale cinematografice

 

Reitman s-a aflat în spatele unora dintre cele mai longevive filme comice din anii '80 și '90, inclusiv „Ghostbusters" din 1984, pe care l-a produs și regizat. Filmul a fost un succes major și a lansat o franciză care s-a întins pe parcursul a zeci de ani, inclusiv „Ghostbusters" de anul trecut „Afterlife", regizat de fiul său, Jason Reitman.


„În această seară, doamna cu torța plânge, la fel ca noi toți cei de la Columbia și iubitorii de film din întreaga lume. Ivan Reitman a fost o parte inseparabilă a moștenirii acestui studio, dar mai mult decât atât, a fost un prieten. Un mare talent și un om rafinat; ne va lipsi foarte mult. Transmitem familiei sale toate condoleanțele noastre", a declarat Tom Rothman, președintele și directorul general al Sony Pictures Motion Picture Group, citat într-un tweet de pe contul oficial de Twitter al "Ghostbusters". 

 

2. Ivan Reitm... (wcww.png)

 

Reitman a fost nominalizat la două Oscaruri ca producător şi regizor al peliculei "Ghostbusters" 

 

Regizorul a ajutat la producerea filmului "Up In The Air" din 2009, nominalizat la Oscar, care i-a avut ca protagoniști pe George Clooney și Anna Kendrick și a fost co-scris și regizat de Jason Reitman. A fost producător executiv la "Beethoven", un succes adevărat, la continuarea acestuia, "Beethoven's 2nd", și la serialul TV din 1994 cu îndrăgitul St. Bernard. De asemenea, a produs "Space Jam" în 1996, în care legenda NBA Michael Jordan a făcut echipă cu Bugs Bunny pe teren, și versiunea din 2021 cu LeBron James.

Într-un interviu acordat în 2007 în cadrul emisiunii "The Hour" de la CBC, Reitman i-a spus gazdei George Stroumboulopoulos că este greu de știut dacă un film va fi un succes, dar că poate identifica cu ușurință vedetele de comedie. Întrebat în cazul lui Schwarzenegger cine l-a abordat primul pe celălalt pentru a lucra împreună, Reitman a spus că a fost o poveste amuzantă.

„L-am întâlnit la o cabană de schi și nu-l cunoșteam, a venit la mine și mi-a spus "tu ești tipul de la Ghostbuster, nu?". I-am spus 'da'." El a spus 'știi, aș putea fi un Ghostbuster'", a spus Reitman. "Mi-a spus că ar putea fi amuzant, ar trebui să cred asta".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel