Iulian Bulai: "Desființarea TVR este o alternativă. Ne întrebăm dacă își mai justifică existența"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Iulian Bulai deputat USR - Facebook
Iulian Bulai deputat USR - Facebook

Iulian Bulai (USR PLUS), președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, a declarat că alternativa la reformarea TVR este desființarea Televiziunii Publice. El a mai precizat că are ”mari dubii” că TVR poate deveni un post relevant cu Ramona Săseanu la conducere.  

Iulian Bulai a declarat că formațiunea USR PLUS s-a opus în coaliție numirii Ramonei Săseanu în fruntea TVR, precizând că alternativa la reformarea TVR este desființarea Televiziunii Publice

Doina Gradea și Georgică Severin au fost demiși de Parlament din fruntea TVR, respectiv a SRR. În locul lor au fost numiți doi interimari: Ramona Săseanu și Liviu Popescu.

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai, spune că șefa interimară a TVR a fost propunerea PNL, care trebuie să și-o asume.

”Pe domnul Liviu Popescu l-aș descrie ca un profesionist, un om care s-a format în radio, care și-a dezvoltat cariera profesională în radio, care a lucrat la BBC, a lucrat și la alte posturi de radio și televiziune din România și care știe foarte bine ce face, un om care eu cred că va reforma bine instituția și care o va face relevantă (...). Legat de propunerea pentru TVR nu aș avea nici o opinie, pentru că este propunerea PNL, de aceea îi las pe colegii mei de la PNL să analizeze și profilul și CV-ul și istoricul doamnei Săseanu”, a spus Bulai pentru RFI.

Deputatul USR PLUS declară că formațiunea lui s-a opus în coaliție numirii Ramonei Săseanu în fruntea TVR: ”Este un rezultat al unei discuții unde noi am spus că avem anumite semne de întrebare și anumite critici, care nu au fost ascultate și nu s-a mai putut face nici o negociere sau mișcare. Ce trebuie să facă cei doi șefi ai Radioului Public și TVR în momentul de față este să regândească instituțiile, să asigure un interimat bun, corect, până la o conducere plină, să reconstruiască pe cât se poate de mult aceste două instituții și să nu înceapă o vânătoare de pesediști. Ideea că vin ai noștri, pleacă ai voștri și unii îi dau afară pe alții și fac un război intern, negăsind o cale de reconciliere între angajați, jurnaliști, staff tehnic, nu este soluția pentru viitorul Radioului Public și al Televiziunii”.

Desființarea TVR, o soluție

 

Iulian Bulai e de părere că dacă TVR-ul nu se reformează, ar trebui luată în calcul desființarea sa: ”Alternativa este o mișcare foarte radicală și anume desființarea TVR-ului. Dacă nu creează știri relevante, dacă nu-și justifică această activitate și o investiție uriașă, atunci trebuie să ne punem semne serioase de întrebare dacă își mai justifică existența. Este o opinie personală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel