Iulian Adam, un român din Italia, ucis fără milă de un cubanez. Concluzia examenului psihologic: infractorul avea discernământ

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Iulian Adam, un român din Italia, ucis fără milă de un cubanez. Concluzia examenului psihologic infractorul avea discernământ
Iulian Adam, un român din Italia, ucis fără milă de un cubanez. Concluzia examenului psihologic infractorul avea discernământ

Un examen psihiatric a confirmat faptul că bărbatul cubanez Jonathan Fals Reyes, în vârstă de 29 de ani, nu suferă de nicio boală psihică și va fi judecat pentru uciderea românului Adam Iulian.

Cubanul Jonathan Fals Reyes, arestat în iunie pentru uciderea unui român care îl găzduia în locuința sa din Desio, Italia, va fi acuzat de omor voluntar după ce un control psihiatric a confirmat că nu suferă de nicio boală psihică.

Raportul de psihiatrie, solicitat de apărarea lui Fals și dispus de judecătorul Tribunalului Monza, Andrea Giudici, a stabilit că cubanezul de 29 de ani este „sănătos” și trebuie să fie judecat pentru uciderea lui Adam Iulian, românul de 48 de ani.  Evaluarea psihiatrică a urmărit să se stabilească dacă inculpatul era competent psihic la momentul în care ar fi săvârșit infracțiunea, relatează  cibercuba.com.

Presa locală a indicat că acum revine Parchetului să urmărească acuzația, în timp ce Fals rămâne în închisoare.  „Nu l-am omorât, nu aveam datorii la chirie”, a spus Fals după ce a fost arestat duminică, 4 iunie, la scurt timp după crimă. 

 

Criminalul a încercat să fugă

 

Bărbatul a fost găsit de poliție într-o stare clară de agitație în via Conciliazione, cu două valize în mâini, în timp ce încerca să evadeze. Fals a încercat să arunce hainele sale pătate de sânge și arma crimei într-un container de gunoi din apropierea casei, unde ofițerii Companiei Desio l-au identificat și l-au arestat.

Potrivit autorităților, acesta se afla sub influența drogurilor în momentul în care l-a atacat pe Iulian cu multiple înjunghieri: cele de la ceafă i-au fost fatale românului.

Fals închiriase o cameră în casa victimei de câteva săptămâni și se presupune că plata cu întârziere a chiriei a fost motivul care l-a motivat să atace cu brutalitate românul.

Cubanezul, originar din Havana, lucra în cluburi de noapte din Italia și fusese anterior reținut și denunțat, inclusiv pentru posesie de cuțite. Iulian locuia împreună cu partenera sa. A lucrat  ca muncitor și zidar, dar se presupune că a câștigat banu și din închirieri nedeclarate în imobilul unde s-a produs infracțiunea. În iunie, judecătorul a ratificat arestarea lui Fals sub acuzația de ucidere intenționată și a dispus încarcerarea acestuia, pe baza probelor incriminatorii prezentate de anchetatori.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel