Italia: Zeci de monumente celebre, lăsate în beznă, în semn de protest față de scumpirea curentului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia  Zeci de monumente celebre, lăsate în beznă, în semn de protest față de scumpirea curentului
Italia Zeci de monumente celebre, lăsate în beznă, în semn de protest față de scumpirea curentului

Peste 80 de municipalități italiene au decis să stingă, ieri seara, reflectoarele, care luminează monumente istorice simbolice, de la Capitoliu din Roma până la Ponte Vecchio din Florența. Este un protest împotriva exploziei prețurilor la energie electrică, inițiat de Asociația națională a municipiilor italiene (ANCI).  

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a decis să adere la această formă de protest, deoarece ”creșterea facturilor pune într-o situație gravă instituțiile, municipalitățile mici sau mari, mai ales în această perioadă deja dificilă din cauza pandemiei, a explicat acesta într-un comunicat.

Președintele ANCI, Antonio Decaro, estimează costul suplimentar generat de creșterea prețului la cel puțin 550 de milioane de euro pentru autoritățile locale, pentru costuri anuale la energie electrică între 1,6 și 1,8 miliarde de euro.

Răspunsurile guvernului la cererile noastre nu sunt suficiente, regretă președintele ANCI. Guvernul italian a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie ajutoare de 5,5 miliarde de dolari pentru a atenua povara facturilor la electricitate și gaze în gospodării și întreprinderi.

Chiar premierul Mario Draghi a recunoscut, miercuri, existența dificultăților cu care se confruntă familiile și întreprinderile din cauza creșterii prețurilor la energie electrică, adăugând că guvernul pregătește o intervenție de amploare în următoarele zile în această problemă, relatează anci.it.

Înainte de acest anunț, primarii au decis să facă presiuni asupra guvernului. Potrivit unui studiu al agenției S&P Global Ratings, citată de cotidianul La Stampa, creșterea prețurilor la electricitate se ridică la un cost suplimentar de cel puțin 35 de miliarde de euro doar pentru Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel