Italia. Violonist român condamnat la 8 ani de închisoare. Și-a drogat și sechestrat soția italiancă pentru moștenire

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Valentin Furtună, violonistul român condamnat la închisoare în Italia (Sursa: Casteddu Online)
Valentin Furtună, violonistul român condamnat la închisoare în Italia (Sursa: Casteddu Online)

Un violonist român din Italia a fost condamnat la 8 ani de închisoare, după ce instanța a stabilit că și-a sechestrat și maltratat soția pentru moștenire. Avocatul lui Valentin Furtună anunță un recurs la CEDO.

Valentin Furtună, un violonist român în vârstă de 67 de ani, a fost închis la penitenciarul Uta. Începând cu anul 2013, românul și-a sechestrat soția, Franca Porcu, cu 20 de ani mai mare, dându-i medicamente psihotrope și reușind să o facă pe aceasta să semneze un testament în care el figura ca singur moștenitor al averii. 

Valentin Furtună și-a sechestrat soția și a drogat-o

 

Potrivit publicației Casteddu Online, fostul violonist al Teatrului Liric a fost condamnat de judecători la opt ani de închisoare pentru vătămări agravate, rele tratamente și sechestru. Valentin Furtună a fost condamnat definitiv, ultima posibilitate, cea a recursului la Casație, fiind respinsă recent.

Potrivit faptelor stabilite de instanță, Furtună s-a căsătorit cu Franca Porcu, o italiancă decedată la vârsta de 80 de ani. El i-a administrat medicamente psihotrope, împiedicând-o să iasă din casă și să se întâlnească cu prietenii. Apoi, conform acuzațiilor care i-au determinat pe judecătorii să confirme vinovăția violonistului român, acesta a pus-o pe femeie să semneze un testament în care era singurul moștenitor.

Rudele femeii au mers la poliție

 

Rudele femeii au mers la poliție unde au reclamat tot. În primă instanță, românul a fost condamnat la nouă ani de închisoare, însă în apel această sentință a fost redusă la opt, pentru că s-a renunțat la acuzația de extorcare agravată.

Pe parcursul procesului, în sala de judecată a fost chemată și Marina Pilloni, amanta violonistului, pe care acesta adus-o să stea în casă cu el și soția sa. Pentru ea s-a cerut o pedeapsă de cinci ani, ulterior fiind achitată de toate acuzațiile.

Românul de 67 de ani trebuie să plătească și 3.000 de euro plus cheltuieli către părțile civile.

"Cred în nevinovăția clientului meu. De aceea voi face apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a spus la finalul ședinței de judecată Pierluigi Pau, avocatul lui Valentin Furtună. 

Acțiunea la CEDO ar trebui să fie înaintată în termen de patru luni, mai scrie sursa citată.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel