Italia. Un tată român a amenințat că își aruncă pe fereastră fetița de doar un an, chiar în fața carabinierilor: Oprit cu electroșocuri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Spaimă sâmbătă seară la Stradella, în Oltrepo Pavese (Milano), Italia. Un bărbat în vârstă de 40 de ani, pentru a-i descuraja pe carabinieri să îl aresteze, și-a luat fiica de un an și a amenințat că o aruncă pe fereastră. Românul tocmai își agresase soția, care fugise în stradă cu cele două fiice mai mari ale lor. Un vecin, alarmat de țipete, a sunat la 112. Soldații l-au oprit, salvând-o pe cea mică

Soția sa tocmai fugise în stradă cu fiicele lor mai mari, de 12 și 14 ani, după o nouă agresiune. El, în vârstă de 40 de ani, român, beat, cu un cazier specific pentru leziuni și rele tratamente, rămăsese acasă. Un vecin, alarmat de țipete, i-a alertat pe carabinierii de la compania Stradella. Când i-a văzut, infractorul a apărut de la etajul al treilea ținând-o în brațe pe fetiță, înfășurată într-o pătură roșie. Acesta a strigat că o va arunca jos. 

Italia. Un tată român a amenințat că își aruncă pe fereastră fetița de doar un an

 

Sângele rece al soldaților a împiedicat tragedia. S-au așezat sub fereastră pentru a se înțelege cu el. Între timp, au alertat pompierii din Broni, care au încercat să forțeze ușa și să intre. Între timp, de la fereastră, bărbatul a început să arunce cu ghivece de flori în carabinieri. La un moment dat, pentru a-i speria, a aruncat și pătura roșie: voia să îi facă să creadă că fata era încă înăuntru. 

Situația tensionată a continuat când carabinierii au intrat în casă. Bărbatul de 40 de ani s-a îndreptat din nou spre fereastră, reiterându-și intenția de a-și arunca fiica. Teaserul cu electroșocuri l-a oprit. Dispozitivul a fost folosit în condiții de siguranță: șocul electric primit de o persoană nu poate fi transmis altora, așa că fetița nu a fost în pericol. Un ofițer de poliție a prins-o înainte ca aceasta să cadă la pământ. 

Bărbatul, pus la pământ cu pistolul cu electroșocuri

 

Bărbatul, care s-a ridicat, s-a năpustit asupra celor prezenți cu lovituri de picioare și pumni. Nu fără dificultate, soldații au reușit să-l încătușeze. Fetița, incredibil, nu plângea: îi privea pe carabinieri cu un zâmbet. Mama și fetița au fost duse la camera de urgență a Policlinico San Matteo din Pavia: sunt bine. Cel arestat, în schimb, a fost dus la închisoarea din Pavia, pentru infracțiunile de rele tratamente în familie și rezistență la un funcționar public.

Fetiță de 5 ani, sechestrată în casă de tatăl care amenința că aruncă totul în aer

 

Cazul din Italia vine la aproximativ o săptămână după ce un alt român, din Chiajna, județul Ilfov, s-a baricadat cu copila în vârstă de 5 ani în casă, după ce și-a alungat și lovit soţia. Bărbatul a amenințat, timp de 28 de ore, inclusiv e rețelele de socializare, că intenționează să arunce casa în aer, cu tot cu ei înăuntru, dând foc buteliilor pe care le avea în locuință/

Timp de 28 de  ore polițiștii au negociat cu acesta. Bărbatul a cerut pentru fiica sa hrană, pe care a și primit-o. Eliberarea fetiţei a avut loc la scurt timp după ce în locuinţă a intrat o avocată cu care bărbatul a fost de acord să comunice. După ce bărbatul a eliberat copilul, avocata, care nu a dorit să își decline identitatea, le-a spus jurnaliștilor că îl va reprezenta în continuare pe individ, pe care îl cunoaște ca fiind „un om blând”

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel