Italia. Un român a semănat panică într-un oraș: Atac violent într-o farmacie: „Nu-mi amintesc nimic! Băusem“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ion Maki, un păstor român de 35 de ani, a fost închis după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, a alertat tot orașul Macerata din Italia, după ce a început să urmărească un om pe stradă și l-a atacat când acesta se refugiase într-o farmacie.

Ion Maki, românul în vârstă de 35 de ani, protagonistul atacului violent din Corso Garibaldi, din Macerata, de vineri, rămâne în arest. Vineri seară, românul a atacat din senin un bărbat. După ce i-a pus o mână pe umăr spunându-i fraze de neînțeles, bărbatul, speriat, s- refugiat într-o farmacie, chiar în spatele tejghelei. Însă românul, enervat de situație, l-a urmat și l-a atacat, aruncând cu o sticlă de bere în direcția sa, și distrugând un întreg raft de medicamente.

Un farmacist a încercat să intervină și să îl calmeze pe bărbat, dar a primit și el un pumn în față. Reușind să anunțe poliția, românul, auzind sirenele fuge și se ascunde pe șantierul unei case în renovare, unde poliția  l-a ajuns în cele din urmă. Românul nu s-a lăsat și a atacat și patrula de poliție, în sprijinul cărora a intervenit și proprietarul companiei de construcții care lucra la clădirea unde Ion se refugiase. 

Ion Maki, acuzat de producere de leziuni și violență privată, precum și de opoziție la autoritatea publică, și apărat de avocata Mirela Mulaj, a declarat în instanță că nu-și amintește nimic despre atac: „Nu-mi amintesc nimic din ce s-a întâmplat. Bâusem“, a afirmat românul, potrivit cronachemaceratesi.it.

Numai că bărbatul are antecedente în „domeniu“, fiind condamnat la o pedeapsă de un an și patru luni pentru un episod similar în Castelplanio. El va fi judecat pe 1 octombrie, probabil cu procedura scurtată. Judecătorul Federico Simonelli a acceptat cererea, iar românul a fost dus la Montacuto. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel