Italia. Un român a rămas fără camion, după ce i l-a împrumutat unui prieten care a mers să fure fier cu el

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Carabinierii din stația Portonovo au arestat un cetățean român în vârstă de 35 de ani pentru furt calificat în locuință. Bărbatul a furat un camion plin cu fier. Mașina îi fusese împrumutată de un alt român.

Evenimentul a avut loc puțin după ora 13:30 pe 27 decembrie 2023, când Carabinierii din Centrala Operațională Imola au primit un apel de la un cetățean.

Bărbatul a raportat că a pornit în urmărirea unui camion cu doi bărbați la bord, pe care i-a surprins furând material de fier din locuința cumnatului său, situată în zonele rurale ale Castel Guelfo.

Vehiculul în fugă a fost interceptat de Carabinieri din stația Portonovo: în apropiere de Medicina, aceștia au identificat șoferul, un român în vârstă de 35 de ani, și pasagerul, un italian de 17 ani, ambii rezidenți în provincia Rovigo.

Bunurile furate au fost recuperate de Carabinieri și restituite proprietarului, în timp ce camionul, înregistrat pe numele altui cetățean român, și el rezident în provincia Rovigo, a fost confiscat.

După reconstituirea faptelor și audierea martorului care a sunat la 112, Carabinierii l-au arestat pe românul în vârstă de 35 de ani, în timp ce tânărul de 17 ani a fost raportat în libertate pentru aceeași infracțiune la Procuratura Republicii de la Tribunalul pentru Minori din Bologna. La ordinul Procuraturii Republicii din Bologna, românul în vârstă de 35 de ani a fost reținut de Carabinieri în așteptarea unui proces prin judecată rapidă. Tânărul de 17 ani a fost încredințat în custodia unei rude.

În zilele anterioare, Carabinierii au arestat doi cetățeni români în vârstă de 39 și 29 de ani, în cadrul unei anchete pentru furt calificat în colaborare cu mijloace și instrumente de navigație de înaltă tehnologie furate din fermele din Medicina, Castel Maggiore și San Giovanni in Persiceto.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel