Italia. Un minor a mărturisit că era obligat de un traficant român să jefuiască supermarketuri și tutungerii pentru a plăti o datorie la droguri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Un minor a mărturisit că era obligat de un traficant român să jefuiască supermarketuri și tutungerii pentru a plăti o datorie la droguri
Italia. Un minor a mărturisit că era obligat de un traficant român să jefuiască supermarketuri și tutungerii pentru a plăti o datorie la droguri

Băiatul a mărturisit trei lovituri în Brianza, Italia: acesta era obligat să fure pentru a plăti datoria pe care o avea la un traficant român, în vârstă de 27 de ani care vindea droguri prin Telegram și WhatsApp.

Tânărul are doar 17 ani și a jefuit mai multe magazine, folosindu-se de o armă pentru intimidarea victimelor, pentru a plăti datoriile acumulate la furnizorul său de droguri, un român de 27 de ani, cu care comunica în general pe Telegram și WhatsApp, numindu-se "Dumnezeu".

Minorul din Brianza, a mărturisit în urmă cu un an carabinierilor din Monza că a comis trei atacuri armate în Brianza (două împotriva unor supermarketuri, iar celălalt împotriva unei tutungerii) pentru că era sufocat de o datorie de 12 mii de euro acumulată pentru achiziții de droguri (în special marijuana) făcute la traficantul român care locuia în Lissone. 

 

Românul a fost băgat la închisoare, însă poliția vine cu noi acuzații și pedepse 

 

Analizând schimburile dintre minor și român de pe telefonul mobil, carabinierii de la compania din via Volturno au găsit dovezi ale poveștii tânărului de 17 ani. Acesta era folosit uneori de român pe post de curier de droguri, pentru a-l face să plătească datoria.

Bărgatul de naționalitate română din Lissone, cu 10 ani mai bătrân decât minorul, care fusese deja arestat anul trecut pentru posesie de droguri, a fost astfel atins de un nou ordin de restricție emis de Tribunalul Brianza, pentru infracțiunea de trafic de droguri cu circumstanța agravantă de a fi livrat drogurile unui minor.

Vezi și

 

„Afaceriști“ români, implicați într-o escrocherie colosală. Prejudiciu de două milioane de euro și zeci de firme „țepuite“

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii DIICOT Bacău, efectuează, miercuri dimineaţă, 33 de percheziţii domiciliare în judeţele Neamţ, Braşov, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

Percheziițile sunt efectuate într-un dosar penal privind infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, transmiterea fictivă a părţilor sociale ori a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, în scopul săvârşirii unei infracţiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia, şi spălarea banilor.

Potrivit IPJ Bacău, începând din luna ianuarie 2022, în municipiul Bucureşti s-ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Continuă știrea aici...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel