Italia. Un fost pugilist român a ajuns "recuperator" pentru gruparea mafiotă Camorra. De un an îl urmăreau poliţiştii italieni

Andreea Cosma |
Data publicării:

Agenţii Direcției de Investigare Anti-Mafie din Trieste, împreună cu cei de la Poliția Economică și Financiară, au executat un ordin de arestare preventivă emis de instanţă pe numele unui fost pugilist român, acuzat că a săvârșit mai multe infracţiuni precum extorcare de bani. Se pare că acesta acţiona la comanda unor oameni de afaceri, apropiaţi ai grupării mafiote Camorra, care operau în Croaţia, scrie ilgazzettino.it.

Este vorba despre Ovidiu Bali, în vârstă de 44 de ani, rezident la Roma, a cărui arestare este legată de anchetele care au condus la arestarea a 7 persoane în decembrie 2018, aparținând unei filiale Camorra, aflată între Friuli și Veneția de Est. Românul este acuzat de extorcare agravată.

Citeşte şi: RAZIE fără PRECEDENT în Italia. 126 de MAFIOŢI au fost arestaţi. Matteo Salvini SALUTĂ operaţiunea

Fostul campion olimpic de box, care a participat şi la Jocurile Olimpice din Atlanta, 1996, a ajuns un "recuperator" al afaceriştilor legaţi de mafie şi avea rolul de a intimida victimele grupului.

sursa: Facebook

Românul era cunoscut ca fiind un apropiat al familiei Spada, din Ostia, şi era responsabil de "convingerea" victimelor, chiar și cu constrângere fizică, de a renunța la credite uriașe sau de a vinde bunuri imobile și bunuri mobile fără nici o plată, în favoarea unui intermediar financiară care activa în numele clanurilor Camorra, inclusiv "Casalesi". 

Același intermediar, Fabio Gaiatto, din Portogruaro (Veneția), a fost arestat în decembrie. Acesta a adus aproape 12 milioane de euro grupurilor criminale adiacente lui Casalesi, cu complicitatea unor companii din Croația, Slovenia și Marea Britanie. 

Fostul boxer, pe de altă parte, a convins victimele să acorde împrumuturi substanțiale, care apoi ar fi transferate în contul companiei lui Gaiatto. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel