Italia. Amețit de farmecele unei românce, un afacerist a avariat un sit Unesco: A intrat cu un Maserati pe Treptele Spaniole din Roma

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O porțiune din Treptele Spaniole de la Roma, sit patrimonial Unesco, a fost distrusă de un bărbat aflat la volanul unui Maserati. Alături de el era o tânără româncă, pe care tocmai o cunoscuse într-un club. 

Este vorba despre un om de afaceri străin în vârstă de 37 de ani, aflat în Italia pentru turism. Cu el era o tânără româncă, pe care a cunoscut-o într-un club de noapte, înainte de a se prăbuși cu mașina închiriată. El riscă să fie urmărit penal pentru deteriorarea unui sit Unesco.

„Da, eu am fost cel care a condus mașina pe Scalinata di Trinità dei Monti (n.r. Treptele Spaniole), dar am făcut doar o manevră greșită. Nu credeam că am făcut ceva atât de grav, sunt gata să-mi asum responsabilitatea", a recunoscut bărbatul.

Accesta are 37 de ani, este un om de afaceri străin și ieri trebuia să returneze Maserati-ul, închiriat săptămâna trecută, unui dealer milanez.

Polițiștii italieni l-au identificat rapid

 

Cu toate acestea, la Roma, poliția urbană din "I Gruppo Trevi" l-a identificat deja, iar acum riscă să fie acuzat de deteriorare gravă a unui sit protejat de patrimoniul cultural, inclusiv de Unesco. Bărbatul a fost depistat în afara Romei: plecase cu Maserati pentru a-și continua șederea în Italia, dar anchetatorii l-au găsit oricum și acesta le-a explicat poziția sa în legătură cu incidentul de marți seară. O versiune care, încă din primele momente, fusese luată în calcul de anchetatori pentru a explica cum mașina sport a alunecat câțiva metri pe treptele de la Scalinata.

Potrivit reconstituirii, bărbatul a încercat să dea cu spatele, apoi a chemat o mașină de tractare, dar după ce a reușit să revină pe carosabil, grație unei manevre făcută cu ajutorul unor persoane care au asistat la scenă, a plecat cu mașina.

Poliția rutieră a dat și de urma fetei care se afla în mașină cu el: o femeie de 30 de ani, de origine română, care a cooperat la anchetă. O cunoștință întâmplătoare făcută într-un club de noapte din capitală, cu care omul de afaceri și-a petrecut apoi noaptea și cu care a împărtășit, din păcate pentru tânără, și experiența Maserati-ului care a ajuns pe cea mai faimoasă scară din lume, unde a avariat o treaptă, care a fost imediat reparată de tehnicienii de la Soprintendenza ai Beni Culturali.

Tânăra, de naționalitate română, a fost audiată de Poliția Municipală. După cum se poate vedea în imaginile de pe camerele de luat vederi preluate de poliția municipală, după accident și manevra ulterioară a bărbatului de 40 de ani de a reveni pe carosabil, fata s-a urcat din nou în mașină și a plecat cu turistul cu care s-ar fi și certat la început, atât de mult încât a plecat pe jos. Tânăra nu va fi acuzată de nimic.

Pe de altă parte, afaceristul riscă o amendă serioasă. Având în vedere dinamica, compania de închiriere ar putea, de asemenea, să-i ceară despăgubiri pentru daunele suferite de autoturismul Maserati.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel