Italia. Trei tineri români, arestați după ce au răpit, jefuit și bătut 11 bărbați: „Dacă nu ne dai banii, vom pune pe internet fotografiile“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei tineri în vârstă de 20 de ani, de origine română, dar care locuiesc în Perugia, au fost arestați de carabinierii companiei din Castel Gandolfo sub acuzația de jaf și șantaj, după o anchetă complicată.

Chat-urile, aplicațiile și site-urile de întâlniri sunt din ce în ce mai populare, dar în unele cazuri pot deveni periculoase. Potrivit Il Corriere della Sera, în ultimele săptămâni, în provincia Roma, cel puțin 11 bărbați homosexuali au fost răpiți, agresați și jefuiți de trei bătăuși care i-au ademenit pe o cameră de chat.

Banda acționa în principal pe o cunoscută aplicație de întâlniri LGBT și, prin intermediul mai multor profiluri false, le dădea întâlniri nefericitelor victime. Tinerii care fuseseră ademeniți de colegii lor, odată ajunși la locul de întâlnire, s-au trezit în fața celor trei huligani care i-au reținut, umilit și jefuit.

Italia. Trei tineri români, arestați după ce au răpit, jefuit și bătut 11 bărbați

 

Una dintre victime a povestit pentru Il Messaggero că primele fraze după bătaie au fost: "Dacă nu ne dai banii, vom spune tuturor că ești homosexual și vom pune pe internet fotografiile pe care le-am schimbat".

Cazul a apărut datorită a opt sesizări primite între februarie și începutul lunii martie de către Gay Help Line (număr gratuit 800713713). Băieți homosexuali, care au povestit că au suferit jafuri, amenințări și insulte în timpul unor întâlniri la Roma și în provincia sa.

„Dacă nu ne dai banii, vom pune pe internet fotografiile“ 

 

"Munca de solidaritate și de mediere cu victimele este fundamentală pentru a opri acțiunile violente care expun atâția tineri la pericol. În cazurile pe care le-am urmărit, planul infracțional afectează băieții gay, care sunt înșelați cu răutate prin șiretlicul întâlnirii, pentru ca apoi să profite de dificultatea pe care ar avea-o victima de a lupta împotriva vinovăției și de a căuta dreptate. Prin urmare, mulțumim sincer tuturor victimelor care, în ultima lună, au facilitat reconstituirea faptelor, arătând disponibilitatea de a împărtăși o experiență dureroasă cu intenția de a se sprijini reciproc“, a declarat avocatul Alessandro Cataldi, șeful departamentului juridic al Gay Help Line..

Voluntarii asociației sunt convinși că victimele constatate sunt mult mai puține decât cele reale. "Fac un apel la toți cei care au tăcut să ceară sprijin și prin intermediul liniei de ajutor pentru homosexuali 800 713 713. Vă vom însoți în această călătorie".



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel