Italia. Trei români, experți în furturi prin „metoda îmbrățișării“, trimiși la închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei români, între care și o tânără care abia împlinise vârsta majoratului, experți în furturi prin „metoda îmbrățișării“, trimiși la închisoare în Italia. 

Trei tineri români au fost condamnați pentru că au participat la jaf, printre care și partenera unuia dintre ei, care abia împlinise vârsta majoratului. Episodul a avut loc pe 6 aprilie anul trecut, în centrul orașului Fossalta di Portogruaro, în timpul târgului săptămânal.

Bărbatul păgubit a fost abordat de o tânără care l-a dus într-un loc mai izolat, în spatele zidului perimetral al municipalității din Fossalta. Aici fata îl îmbrățișase cu elan, punându-și mâinile în jurul gâtului său pentru a apuca colierul de aur pe care îl purta pensionarul. În ciuda încercărilor bătrânului de a se elibera, fata a reușit să smulgă o parte din colier și să fugă.

Carabinierii din Villanova di Fossalta, conduși de mareșalul Simone Muccin, au căutat-o imediat pe fată și, cu ajutorul camerelor de supraveghere ale municipalității din Fossalta, au găsit mașina în care aceasta plecase în compania unei alte tinere, Elena Doina Matei, în vârstă de 32 de ani, și a rudelor sale Emil Iulan Matei, în vârstă de 25 de ani, și Marian Elvis Matei, în vârstă de 24 de ani, care au rămas în mașină.

Împreună cu ofițerii Poliției Locale din Districtul Veneto de Est, condusă de William Cremasco, anchetatorii au urmărit mașina, care între timp ajunsese în Bibione și de acolo se îndrepta spre Lignano Sabbiadoro.

Trei români, experți în furturi prin „metoda îmbrățișării“, trimiși la închisoare

 


Colaborarea dintre echipa de anchetatori a carabinierilor din Lignano, Villanova, Bibione și poliția locală, care a interceptat mașina fugară în apropierea unui supermarket din stațiunea turistică friulană, a fost fundamentală. Cei trei au fost găsiți vinovați de complicitate la furt.

Elena Doina și Emil Iulian Matei au fost condamnați la doi ani și două luni de închisoare, iar Marian Elvis Matei la doi ani și opt luni. Avocatul lor, Federico Battesta, a anunțat că va face apel. Pentru tânăra acuzată că ar fi autoarea furtului, există o altă procedură în desfășurare.

Reamintim că metoda „Îmbrățișarea” este folosită deseori de hoți, pentru a sustrage de la victime ceasuri scumpe și bijuterii de aur. Vara trecuta, carabinierii echipei mobile Bologna, în timpul unui control care viza prevenirea și reprimarea infracțiunilor împotriva proprietății și, în special, furturile ceasurilor de lux prin utilizarea așa-numitei tehnici de îmbrățișare, au arestat, doi cetățeni români, un bărbat și o femeie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel