Italia. Trei bărbați, prinși de poliție după ce au agresat un român. „Aproape că au vrut să mă lase fără viață” - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Două românce, hărțuite și abuzate de partenerii lor au reușit să scape cu bine din ghearele agresorilor
Italia. Două românce, hărțuite și abuzate de partenerii lor au reușit să scape cu bine din ghearele agresorilor

Carabinierii și autoritățile judiciare i-au găsit cei trei tineri din Ogliastra care au bătut un băiat de naționalitate română în fața unui club de noapte din Lanusei în aprilie anul trecut. După cinci luni de anchetă amănunțită, carabinierii au oprit căutările.

Imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere au fost decisive pentru cei trei agresori. Unul după altul, tinerii au sosit și l-au luat la bătaie pe român.

Însă, carabinierii din Tortolì și Lanusei, împreună cu escadronul anticriminalitate din Arzana și Forțele Armate din Talana, s-au dedicat muncii de investigație și i-au făcut dreptate victimei. De asemenea, escadrila de vânători de elicoptere din Abbasanta și unitatea canină din Cagliari au oferit sprijin.

 

Trei italieni au bătut un român până și-a pierdut cunoștința

 

Protagoniștii bătăii au fost trei tineri din Tortolì, Girasole și Talana, ale căror locuințe au fost percheziționate astăzi din ordinul Procuraturii Lanusei.

"Imaginile de supraveghere video care au înregistrat evenimentele și reconstituirile precise făcute de anchetatori", se arată într-o notă emisă de Legiunea de carabinieri din Nuoro, "au dezvăluit caracterul periculos al suspecților, care au fost agresori brutali, lovind victima lipsită de apărare în grup și cu violență, dezlănțuind numeroase lovituri cu pumnii și picioarele în față și în coloana vertebrală și continuând să se năpustească asupra românului chiar și după ce și-a pierdut cunoștința.”, conform Sardinia Post.

 

Românul: "M-au bătut cu atâta ferocitate, aproape ca și cum ar fi vrut să mă omoare"

 

Tot în comunicat se precizează: "Concretizarea, adecvarea și lipsa de ambiguitate a faptelor care au provocat aceste leziuni corporale grave din motive banale ar fi putut avea consecințe mult mai grave dacă cei trei tineri infractori nu ar fi fost opriți de terțe persoane care s-au grăbit să ajute biata victimă. Victima - un tânăr român care lucra legal de câteva luni aici, în Sardinia - a suferit numeroase contuzii, fracturarea mai multor oase și probabil pierderea permanentă a auzului", mai explică carabinierii.

După bătaie, agresorul și-a părăsit mai întâi locul de muncă și apoi Ogliastra. Între timp, Questore, comisarul de poliție din Nuoro, a considerat că este absolut necesar să aplice celor trei suspecți măsura de interzicere a accesului în spațiile publice din apropierea locului unde a avut loc bătaia.

 

Agresorii riscă să meargă la închisoare

 

Aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani și o amendă de până la 20.000 de euro, precum și o posibilă supraveghere specială.

La finalul percheziției, carabinierii au declarat că au găsit în casa celor trei tineri acuzați hainele pe care aceștia le purtau în ziua atacului, așa cum se poate vedea din imaginile vizionate de zeci de ori în timpul anchetei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel