Italia. Tânără româncă, tăiată cu cuțitul de soț, chiar în biroul avocatului cu care discuta despre divorțul de el

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă de 27 de ani, care se afla în biroul avocatului pentru a discuta despre divorț, a fost rănită de fostul său soț de care dorea să se despartă, un bărbat de 35 de ani. Acesta a amenințat-o cu un cuțit pe femeie, rănind-o atât pe ea, cât și pe avocat.

Povestea sângeroasă a avut loc la câțiva kilometri de Bergamo - Italia, în biroul unui avocat din Iseo. O româncă, în vârstă de 27 de ani, se afla la avocatul ei pentru a discuta cu privire la niște acte legate de separarea acesteia de soțul ei, când a fost atacată și înjunghiată de bărbatul care a pătruns în forță în birou. Victima, în vârstă de 27 de ani, de origine română, din fericire nu este rănită grav, iar bărbatul de 35 de ani a fost imediat arestat. 

Totul s-a petrecut în câteva momente. În dimineața zilei de vineri, 12 noiembrie, femeia se afla la avocatul ei pentru a primi ajutor cu privire la separarea de fostul ei partener. În timp ce avea loc întâlnirea cu avocatul, acesta a dat buzna în birou și s-a năpustit asupra femeii cu un cuțit, rănind-o la mână.

 

Bărbatul și-a târât fosta parteneră afară, cu cuțitul la gât, în semn de amenințare

 

Avocatul a încercat să o apere, dar și el a fost lovit de fostul partener al româncei, suferind câteva vânătăi. Bărbatul de 35 de ani și-a târât apoi fosta parteneră afară, cu cuțitul ținut la gâtul ei, în semn de amenințare.

Intervenția promptă a carabinierilor a salvat situația: la primirea apelului, patrula de soldați de la stația din Iseo s-a grăbit la fața locului și l-a găsit pe bărbat în fața biroului de avocatură, amenințându-și fosta iubită. Dezarmat și imobilizat, carabinierii l-au arestat pentru vătămare corporală gravă.

Acesta se află acum în închisoare în așteptarea sentinței, în timp ce femeia a fost tratată de personalul medical și dusă la spital pentru îngrijiri. Aceasta a fost externată cu câteva copci la mână, dar, din fericire, rănile sale nu au fost grave și urmează să se vindece în câteva zile, la fel ca și vânătăile suferite de avocat, susțin medicii, potrivit primabergamo.it.

 

Româncă bătută și insultată de soțul-patron, chiar de față cu fetița lor: „Te voi căuta peste tot și când te voi găsi, te voi ucide“

 

Agresiunea asupra femeilor românce este tot mai prezentă în Italia. Un caz asemănător s-a soldat cu o condamnare la doi ani de închisoare pentru un soț-patron. Timp de cel puțin doi ani, acesta și-ar fi maltratat soția, chiar și de față cu fetița lor: insulte, amenințări cu moartea, dar și palme. Motivul? El a acuzat-o că nu a păstrat curat apartamentul în care locuiau.

Un patron român, de 44 de ani, a ajuns pe banca acuzațiilor pentru infracțiunea de rele tratamente în familie. Instanța penală l-a condamnat pe bărbat la doi ani de închisoare, cu suspendare. Foștii parteneri au fost amândoi prezenți la audiere. Faptele au avut loc la Osimo, între 2017 și 2019, an în care ea - o româncă de 34 de ani - s-a adresat poliției, pentru a denunța abuzurile partenerului său, căruia i-a fost interzis să se apropie de victimă.

Conform celor constatate la audiere, certurile și neînțelegerile din cămin se datorau în principal unui singur motiv: lipsa de îngrijire și igienă în apartament. Inculpatul se plângea aproape zilnic de acest lucru femeii, care era șomeră la acea vreme. Potrivit acuzării, curățenia casei a devenit un motiv de conflict în care bărbatul de 44 de ani a prevalat asupra victimei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel