Italia. Tânără româncă, închisă deja pentru crimă, creierul unei rețele de prostituție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cinci ani de închisoare și o amendă de 2.000 de euro. Aceasta este cererea formulată în rechizitoriul împotriva Roxanei Adriana G., o româncă de 31 de ani din Mantova. Femeia este acuzată că ar fi creierul unei rețele de prostituție, exploatând alte conaționale. Ea este deja condamnată pentru o crimă la 9 ani și 8 luni, dintre care 8 petrecuți până acum în spatele gratiilor.

În acest nou dosar, însă, acuzațiile care i se aduc, pe lângă pedeapsa stabilită anterior pentru crimă, sunt de inducere, complicitate și exploatare a prostituției.

În afară de Roxana Adriana G., alți trei membri ai unei grupări infracționale de cetățeni români, responsabili de moartea lui Edo Colli, fermierul din Buscoldo, ucis în mai 2012, în urma unui jaf care s-a terminat tragic, au ajuns, în urmă cu un an, în boxa acuzațiilor cu aceleași acuzații, însă toți au fost judecați separat, în cadrul unor proceduri alternative. Este vorba despre Constantin P. (condamnat la 25 de ani de închisoare în procesul principal), Ciprian Nicolae A.(condamnat la închisoare pe viață și aflat încă în libertate) și Ovidiu Aurel B. (ultimul membru al grupării capturat în vara anului 2018 în Transilvania și condamnat tot la închisoare pe viață).

În acest caz particular, potrivit acuzării, românca în vârstă de 31 de ani, împreună cu ceilalți membri ai grupării, ar fi obligat o conațională să se prostitueze pe trotuarele orașului, în perioada imediat anterioară asasinatului lui Edo Colli, activitate în legătură cu care Roxana Adriana este  considerată a fi creierul activității.

 

Tânără româncă, închisă deja pentru crimă, creierul unei rețele de prostituție

 

Concret, Csilla Hegvy, acesta fiind numele presupusei victime, ar fi fost convinsă să vină în Italia de Constantin P., care i-a plătit și biletul de autobuz din România în aprilie 2012. După ce a fost găzduită o perioadă de timp la domiciliul unui alt român din Lodi, ar fi fost racolată de cei patru și apoi transferată la Mantova.  Aici a fost inițiată, sub amenințări și bătăi, în activitatea de prostituție, oferindu-i și sprijin logistic mai întâi prin închirierea unei camere în Marmirolo și apoi, în cele din urmă, a fost "parcată" într-un hotel din Bagnolo San Vito, unde între timp au fost cazați cu toții. În acest fel, tânăra ar fi devent un adevărat bancomat și ar fi întreținut întreaga gașcă, care avea dreptul la toate veniturile obținute din diversele servicii sexuale, cuantificate de anchetatori la aproximativ 390 de euro.

În plus, pentru a o ține sub control, i-au luat telefonul mobil și i-au dat unul nou, activat direct de Roxana G..  După ce au bătut-o, au umilit-o, au obligat-o să doarmă pe podea și i-au amenințat familia cu represaliile, au obligat-o să se prostitueze în zona Colle Aperto timp de patru nopți la rând, între 11 și 14 mai, înainte de a reuși, în cele din urmă, să scape și să-și denunțe torționarii.

Cu o singură ocazie, potrivit unei declarații date în instanță de însăși partea vătămată - care nu a mai fost văzută din 2017 - în timpul procesului pentru crima de la Colli, inculpata a însoțit-o personal la domiciliul unui client italian, care nu a fost niciodată identificat. Următoarea audiere, programată pentru răspunsuri, va avea loc pe 17 ianuarie.


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel