Italia. Tânăr român, patronul unei firme, mort după ce a fost strivit de un lift: Nicolae avea 31 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Nicolae C., un român de doar 31 de ani, a murit în timp ce lucra la azilul de bătrâni Eremo din Arco. Acesta efectua niște operațiuni în puțul liftului când un angajat ar fi activat butonul. Tânărul mort era chiar patronul firmei care se ocupa de lucrările de întreținere ale liftului.

Nicolae Catalan, un muncitor de origine română în vârstă de 31 de ani, a murit în timp ce lucra la azilul de bătrâni Eremo din Arco (Trento). Este al treisprezecelea deces la locul de muncă în Trentino în 2021. Accidentul a avut loc marți seara, iar tânărul a fost găsit mort de către colegii săi.

După cum a relatat Corriere del Trentino, victima era proprietarul unei companii subcontractante care efectua lucrări de sudură în puțul liftului. La ora 20.00 încă lucra pentru a încerca să termine livrările până la Crăciun. Colegii săi l-au găsit, inconștient, pe fundul puțului liftului.

Tânăr român, patronul unei firme, mort după ce a fost strivit de un lift

 

Se pare că Nicolae Catalan a murit strivit de contragreutatea liftului. Conform primelor constatări ale poliției și ale Inspectoratului Provincial de Muncă, care lucrează în numele procuraturii din Rovereto, așa s-a petrecut accidentul. Lucrătorul efectua câteva operațiuni de sudură în puțul liftului pentru a finaliza împământarea noului sistem, când unul dintre colegii săi ar fi activat butonul, probabil pentru a prelua materiale de la etajul de deasupra. Apoi, ascensorul a început să se miște, iar contragreutatea, care mergea în direcția opusă, în jos, l-a strivit pe om fără nicio șansă.

Bărbatul, român la origine, dar rezident la Roma și domiciliat de fapt la Bolzano, era patronul firmei căreia îi fusese încredințată lucrarea. Acesta este cel de-al treisprezecelea caz de deces la locul de muncă în Trentino de la începutul anului 2021.

Dinamica tragediei pare clară, dar orice defecțiune a sistemului va fi verificată. La fața locului au intervenit ofițeri ai secției de poliție din Riva del Garda, împreună cu pompierii voluntari din Arco, personal medical și inspectori Uopsal.

Nu este singurul caz de acest fel petrecut în ultimele zile în Italia. Un alt muncitor român, n vârstă de 32 de ani a fost strivit între o remorcă și un zid în Via Lavoria, în interiorul companiei Bartolini, în timp ce lucra.

Accident de muncă cumplit în Italia: Muncitor român, strivit între remorcă și zid

 

Victima, un bărbat în vârstă de 32 de ani, de origine română care locuia în Italia de mai mulți ani, a fost strivită în timp ce încărca și descărca o remorcă.

De îndată ce colegii săi și-au dat seama de cele întâmplate, au sunat la ambulanța, care a trimis la fața locului voluntarii de la Misericordia di Cenaia și de la Asistența Publică din Collesalvetti, împreună cu medicul 118 care i-a acordat bărbatului primul ajutor.

Cu toate acestea, având în vedere traumele suferite, s-a luat în calcul transferul bărbatului cu avionul la Florența, dar timpii de sosire erau lungi, astfel că românul de 32 de ani a fost dus în cod roșu la spitalul Cisanello, unde a fost preluat imediat de cadrele medicale, informează corrierefiorentino.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel