Italia şi Germania vor o Europă "mai puternică şi mai unită"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Mario_Draghi_prim_ministru_italia
Mario_Draghi_prim_ministru_italia

Italia şi Germania au dat asigurări luni, cu ocazia vizitei oficiale la Roma a noului cancelar german Olaf Scholz, că vor să aprofundeze cooperarea în domenii cheie, pentru o Europă 'mai puternică şi mai unită', relatează AFP şi dpa.

Șeful guvernului italian Mario Draghi a subliniat legătura existentă între cele două țări și a evocat 'voinţa de cooperare pentru a răspunde marilor provocări europene', cum sunt combatarea epidemiei, tranziţia ecologică sau digitalizarea economiei.

'Trebuie accelerat procesul de integrare. O Europă mai puternică şi unită este în interesul Italiei şi al Germaniei', a afirmat Draghi.

Întrebat dacă această cooperare întărită între Roma şi Berlin se va oficializa printr-un tratat precum cel semnat recent cu Franţa, Draghi s-a arătat evaziv. 'Am început un parcurs împreună, despre care acum trei zile nici măcar nu se vorbea. Pentru moment am început să identificăm o serie de subiecte şi domenii, apoi împreună cu miniştrii competenţi vom găsi o metodă de a merge înainte. Apoi vom vedea, un tratat, un acord, un memorandum, vom decide la capătul parcursului', a spus acesta.


'Nu suntem decât la început, dar am pornit pe un drum pe care vrem să-l ducem până la capăt. Avem intenţia fermă de a coopera şi mai strâns' cu Roma, a declarat şi Olaf Scholz, în prima sa vizită oficială la Roma de când a devenit cancelar săptămâna trecută. 

'Există nevoia unei Uniuni Europene mai puternice şi cele două ţări ale noastre sunt importante pentru reuşita acestui proiect', a subliniat cancelarul german, scrie Agerpres.

 

Noi măsuri anti-COVID în Italia: Test pentru vaccinați, masca obligatorie la exterior, vaccin obligatoriu pentru toți muncitorii 

 

Totodată, în actual context pandemic, Italia a anunțat că ia în calcul să introducă noi măsuri anti-COVID, în contextul creșterii numărului de infectări cu tulpina Omicron. 

Guvernul italian ia în considerare noi măsuri pentru a evita o creștere a numărului de infecții COVID-19 în perioada sărbătorilor, au anunțat duminică ziarele locale, pe fondul îngrijorărilor legate de răspândirea variantei foarte contagioase a coronavirusului Omicron, transmite Reuters.

După ce va avea o întâlnire cu miniștrii pe 23 decembrie, premierul Mario Draghi ar putea impune obligativitatea ca persoanele vaccinate să prezinte un test negativ pentru a avea acces în locuri aglomerate, inclusiv discoteci și stadioane, a relatat cotidianul Corriere della Sera.

Testele negative ar putea fi, de asemenea, cerute pentru a intra în cinematografe și teatre, și se analizează și obligativitatea purtării măștii în aer liber.

Conform normelor actuale, persoanele care au fost vaccinate sau care s-au vindecat recent de Covid au acces liber la spațiile închise din baruri și restaurante, muzee, cinematografe, cluburi și evenimente sportive.

"Unele măsuri, cum ar fi obligativitatea folosirii măștilor chiar și în aer liber... ar putea fi luate în curând", a declarat Franco Locatelli, unul dintre principalii consilieri științifici ai guvernului, potrivit Hotnews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel