Italia se confruntă cu atacuri ale anarhiștilor internaționali, afirmă ministrul de externe

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia se confruntă cu atacuri ale anarhiștilor internaționali, afirmă ministrul de externe / Foto: Captură video youtube
Italia se confruntă cu atacuri ale anarhiștilor internaționali, afirmă ministrul de externe / Foto: Captură video youtube

Ambasadele italiene din întreaga lume riscă să fie atacate de anarhiști în legătură cu cazul lui Alfredo Cospito, aflat în greva foamei, a declarat marți ministrul de externe Antonio Tajani.

Cospito, în vârstă de 55 de ani, este un anarhist italian care se află în greva foamei de peste 100 de zile pentru a protesta împotriva încarcerării în cadrul regimului strict de izolare "41 bis".

"Sporim securitatea în toate ambasadele și consulatele noastre, deoarece în acest moment anarhiștii internaționali sunt mobilizați împotriva statului italian", a declarat Tajani într-o conferință de presă la Roma.

În decembrie, un grup anarhist grec a revendicat un atac incendiar în fața locuinței unui diplomat italian, numindu-l un act de solidaritate cu Cospito.

 

Numeroase alte atacuri au avut loc în ultimele luni

 

Tajani l-a numit cel mai grav incident de până acum, dar a raportat că numeroase alte atacuri, acte de vandalism și demonstrații au avut loc din noiembrie.

Ambasadele, consulatele sau institutele italiene de cultură au fost vizate în Bolivia, Chile, Argentina, Brazilia, Spania, Germania și Elveția, a spus el.

Luni, Cospito a fost mutat de la o închisoare din Sardinia la una din Milano cu facilități medicale mai bune, așa cum ceruse mediatorul național pentru deținuți.

Prizonierul, care a slăbit peste 40 kg și se pare că este atât de slăbit încât se chinuie să meargă și să se încălzească, supraviețuiește cu apă, zahăr și miere.

Guvernul de dreapta al prim-ministrului Giorgia Meloni a exclus posibilitatea de a ușura regimul de detenție al acestuia, afirmând că nu poate ceda în fața amenințărilor sau a actelor de terorism, conform Reuters.

 

Ce este regimul "41 bis"

 

Regimul "41 bis", rezervat în mod normal șefilor mafioți de rang înalt, este conceput pentru a-i împiedica pe deținuți să comunice cu afiliații din exterior.

Cospito a fost plasat sub acest regim în luna mai, după ce a scris articole din închisoare în care își îndemna colegii anarhiști să continue lupta armată.

El ispășește o pedeapsă pentru împușcarea nefiresc de mortală a unui manager din domeniul energiei nucleare în 2012 și pentru un dublu atentat cu bombă asupra unei academii de poliție în 2016, care nu a provocat răniți.

Cospito a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, dar procurorii au făcut apel ca aceasta să devină o pedeapsă pe viață, fără posibilități de eliberare condiționată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel