Italia scoate ARMATA pe străzi pentru a verifica muncitorii sezonieri

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Zona Terme di Boario din Italia se află sub supraveghere specială, din cauza taberelor în care locuiesc sute de sezonieri, care vin la culesul fructelor. În oraşul Saluzzo deja pot fi văzute mijloacele tehnice ale armatei italiene şi cele ale poliției.

 

Nu este vorba despre o operaţiune specială, dar despre o acţiune de control, având în vedere să se apropie sezonul de recoltare a fructelor. Acest lucru a fost confirmat în cadrul unei conferințe de presă de dr. Emanuele Ricifari , comisarul de poliție din Cuneo, care a anunţat un plan de verificare a sezonierilor. Militarii vor fi implicați în activităţile de aplicare a legii, alături de  poliția locală. 

Zona Terme di Boario va fi în mod evident sub supraveghere specială, unde sute de migranți îşi instalează ilegal tabără. Controale se vor desfăşura nu doar în oraş, dar şi în câmpuri, scire www.targatocn.it. 

Având în vedere toate reglementările emise pentru limitarea răspândirii Covid-19, scopul acestor controale este de preveni eventuale focare de coronavirus.

În ultimele săptămâni,  primarul Mauro Calderoni l-a numit pe Giuseppe Guerra în funcţia de comisar regional extraordinar pentru situațiile de urgență privind sănătatea așa-numiților „migranți fructiferi”.

Calderoni a solicitat comisarului să fie responsabil de sănătatea şi siguranța sezonierilor, printre care sunt i multe persoane fără adăpost.  Între timp, în oraş au apărut primii muncitori sezonieri.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel