Italia: S-a vindecat de covid la 108 ani. „Dumnezeu a uitat de mine“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fatima Negrini, o femeie de 108 ani care locuieşte într-un azil de bătrâni din nordul Italiei, şi-a trecut numele pe lista extrem de restrânsă a super-centenarilor din lumea întreagă care s-au vindecat de COVID-19, informează DPA.

"Dumnezeu a uitat de mine", a declarat ea, citată în ediţia de sâmbătă a cotidianului italian Corriere della Sera, potrivit căruia Fatima Negrini a împlinit vârsta de 108 ani miercuri.

Acelaşi cotidian a publicat şi o fotografie ce o prezintă pe super-centenera italiană stând într-un scaun cu rotile în faţa unui tort cu ciocolată şi frişcă, flancată de un asistent medical şi de o felicitare uriaşă din carton, tăiată în forma unei inimi.

Pe felicitare a fost scris şi un mesaj de felicitare: "Fatima 108. Te iubim! S. Faustino".

Fatima Negrini trăieşte de mulţi ani în azilul Anni Azzurri San Faustino din Milano, a precizat pentru DPA un purtător de cuvânt al stabilimentului.

S-a infectat în aprilie, în azil



Ea s-a infectat cu noul coronavirus în aprilie şi a fost testată apoi negativ la jumătatea lunii mai, fiind pe întreaga durată a bolii o pacientă asimptomatică, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Fatima Negrini are trei fii - în vârstă de 89, 88 respectiv 78 de ani -, patru nepoţi şi doi strănepoţi, potrivit Corriere della Sera.

Italia este una dintre cele mai grav afectate ţări din lume de noul coronavirus, iar impactul pandemiei a fost deosebit de devastator în azilurile de bătrâni din regiunea Lombardia, în care se află şi oraşul Milano.

Vineri, Agenţia de Protecţie Civilă a raportat că numărul deceselor a ajuns la 33.774 în Italia, care ocupă locul al patrulea în clasamentul celor mai îndoliate ţări din lume pe durata pandemiei de COVID-19, după Statele Unite, Marea Britanie şi Brazilia, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel