Italia. Românul care a refuzat să se interneze pentru a nu-și abandona câinele a murit

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Ionel i-a impresionat pe italieni după ce a refuzat să se interneze în spital pentru a nu abandona câinele (Sursa: La Repubblica)
Ionel i-a impresionat pe italieni după ce a refuzat să se interneze în spital pentru a nu abandona câinele (Sursa: La Repubblica)

Românul care-și ducea traiul pe străzile din Ostia a murit la spital. Ionel refuzase anterior să se interneze în spital pentru a avea grijă de câinele său.

Ionel, un român în vârsta de 45 de ani, care trăia pe străzile orașului Ostia a murit la spital. El a fost găsit inconștient de voluntarii de la Crucea Roșie. "Sărac lipit pământului, dar cu un suflet nobil și empatic", așa este descris de italieni Ionel.

Ionel dormea într-o rulotă abandonată

 

În urmă cu două luni, presa din Italia publica povestea lui Ionel. Bărbatul trăia într-o rulotă abandonată, situată lângă piața orașului, împreună cu câinele său, Aron, un husky de 4 ani cu microcip și vaccinat.

Ionel avea probleme grave de sănătate (circulație deficitară a sângelui în picioare) și necesita internarea în spital. În vara anului trecut a sosit chiar și ambulanța pentru a-l transporta la Spitalul Grassi, dar când a auzit că Aron urma să fie dus la un adăpost pentru câinii fără stăpân, a refuzat internarea.

Jurnaliștii au fost impresionați de gestul românului.

Românul a murit la spital

 

Ultima perioadă a fost însă un calvar pentru el și pentru câinele său. Pe lângă durerile cronice de picioare, Ionel suferea și de o afecțiune la stomac, iar în urmă cu o săptămână a fost nevoit să-l ducă pe Aron la adăpostul pentru câini pentru a fi internat la spital.

Polițiștii locali l-au dus pe Aron la adăpostul de la Muratella, iar Ionel a stat cinci zile în spital. Medicii l-au externat luni, 13 februarie.

Înainte de a se întoarce la rulota sa din Ostia Nuova, Ionel s-a dus la adăpost să-și ia câinele, dar adăpostul era deja închis. S-a întors în rulota sa cu ideea de a se întoarce la Muratella a doua zi, dar a doua zi s-a s-a simțit din nou foarte rău.

Voluntarii de la Crucea Roșie, care îl vizitau pe el și pe Aron, l-au găsit inconștient când i-au dus mâncare și niște haine. Au chemat ambulanța, l-au dus la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva, scrie La Reppublica.

Ionel a murit în seara de marți, 14 februarie.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel