Italia. Românii care au dat spargerea la Palazzo Falier își află pedepsele. Au fugit cu seiful în spate

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un grup de cetățeni români și moldoveni, toți cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani a ajuns să fie judecat pentru mai multe furturi din locuințe, magazine și birouri, comise între aprilie și noiembrie 2019, în Veneția, Mestre și Mogliano. Cel mai spectaculos a fost cel de la Palazzo Falier din Campo Santo Stefano, acolo unde hoții au fugit cu seiful în spate. 

Bărbatul acuzat că ar fi acționat ca intermediar în cazul senzaționalului furt de la Palazzo Falier, reședința familiei Giol, vrea să fie judecat, fiind convins că își poate dovedi nevinovăția. Ceilalți șapte inculpați - dintre care câțiva sunt acuzați că au comis și acest jaf, iar ceilalți că au participat episodic, fără o implicare determinantă - au cerut să fie judecați prin procedura abreviată. 

 

Presupușii hoți au fost judecați ieri și vor fi chemați din nou pe 31 mai

 

Marți, opt dintre presupușii hoți s-au prezentat în fața judecătoarei de la Veneția, Claudia Ardita. Aceasta a amânat pentru 31 mai audierea celor șapte care, împreună cu avocații Stefania Pattarello și Annamaria Marin, au cerut să fie judecați în procedură simplificată. Grigore B., Radu D., Cristi E., Constantin M., Cristian P., Irina P. și Ion P., dezvălui Il Gazzettino.

Poziția lui Constantin C. - presupusul creier al furtului din casa lui Giol - a fost în schimb separată, așa cum a cerut avocatul său, Jacopo Trevisan, și va fi repartizată unui alt judecător pentru proces. 

Acuzarea a fost reprezentată de procurorul general, Antonio Gava, care, după ce a coordonat investigațiile carabinierilor care au dus la identificarea grupului, a dispus citarea directă a zece persoane, cu acuzații și roluri diferite. Doi suspecți au ieșit deja din scenă, ei primind pedepse de aproximativ un an de închisoare. Ieri a început procesul celorlalți opt. La audiere, familia Giol, reprezentată de avocata Marianna Del Giudice, s-a constituit parte civilă.

 

Jaf clamat la Palazzo Falier

 

Hoții au intrat în acțiune în miez de noapte, între 19 și 20 iulie 2019. Aceștia au acționat fără probleme, eludând sistemele de alarmă și sustrăgând un seif care conținea obiecte de valoare în valoare de aproximativ 500 de mii de euro, precum și două ceasuri Rolex și două mii de euro în numerar.

Camerele de luat vederi i-au suprins fugind cu seiful în spate. După aproape doi ani de cercetări, Constantin, fiul menajerei Giol, considerat creierul jafului realizat împreună cu B. și P., a fost pus sub acuzare pentru această infracțiune. Aceleași investigații au reconstituit și alte jafuri, mai puțin sofisticate: jafuri nocturne, adesea cu spargeri în restaurante, cum ar fi la Due Colonne din San Polo, la 25 aprilie 2019, 350 de euro furați din cutia de bacșișuri; la Farini, în San Polo, la 21 iulie anul următor (fără pradă); la gelateria Grom din Cannaregio (500 de euro furați, jumătate în monede). Trei jafuri au avut loc în Mogliano, iar centrele comerciale din Mestre și Marghera au fost, de asemenea, atacate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel