Italia. Românii acuzați că ar avea legătură cu dispariția unei fetițe de cinci ani aruncă bomba: „Familia știe cine a luat copilul, ei știu!”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românii acuzați că ar avea legătură cu dispariția misterioasă a Katei, fetița de cinci ani care a dispărut sâmbăta trecută dintr-un hotel din Florența, au avut prima reacție în acest caz.

După câteva zile de "asediu" mediatic, o româncă iese la rampă pentru a-i apăra pe românii care locuiesc în fostul hotel. 

Florența, una dintre locuitoarele fostului hotel ocupat, a vorbit prima dată cu jurnaliștii veniți la fața locului pentru a investiga dispariției fetiței: "Sufăr teribil pentru dispariția lui Kata, ea obișnuia să se joace aici", spune românca. „Ne-am săturat. Românii nu au avut nimic de-a face cu asta". Răpirea lui Kata, fetița dispărută sâmbăta trecută la Florența, "îi îngrijorează. Este o chestiune între ei", între peruani care ocupă fostul hotel Astor, mai spune femeia.

Vezi și: Alertă în Italia. Familie de români, legături cu dispariția misterioasă a unei fetițe de cinci ani: Poliția: "Nicio ipoteză nu este exclusă"

"Sunt mamă a patru copii și sunt îngrijitoare. O cunosc pe Kata, ea s-a jucat mereu aici. Îmi pare rău pentru ea", spune Florența, subliniind că familia "știe cine a luat copilul, ei știu".

Românii acuzați că ar avea legătură cu dispariția unei fetițe de cinci din Italia ani aruncă bomba

 

"Au scris că românii au avut ceva de-a face cu asta, dar ei nu au avut nimic de-a face cu asta, totul este între ei. Peruanii știu unde este fata. Noi, românii, nu știm, copiii se joacă afară, de ce au luat copilul lor și nu pe al nostru? Pentru că s-au bătut acum zece zile". Acestea sunt cuvintele unei femei de origine română care locuiește în fostul hotel Astor, clădirea ocupată și de Kata, fetița peruană dispărută sâmbăta trecută din acea clădire. Femeia s-a oprit să vorbească cu jurnaliștii aflați în fața clădirii ocupate, între via Maragliano și via Boccherini.

Potrivit reconstituirii sale, "nu este vorba de o chestiune de bani", ci de controlul chiriei în interiorul fostului hotel ocupat.

Femeia își amintește episodul din 28 mai, când, în urma unei agresiuni, un bărbat sud-american a căzut în stradă. "L-au lovit cu un fier de călcat în cap", povestește ea, "și de frică s-a aruncat la parter și după o săptămână fetița a dispărut. Nu este o chestiune de bani". Se băteau între ei în camere. Familia știe cine a luat copilul și a anunțat poliția. Ne-am săturat de această situație", le-a spus Florența jurnaliștilor.

2. -imagine fara descriere- (kata-disparuta.PNG)

Florența: "De ce au luat copilul lor și nu pe al nostru?“

 

Mia Kataleya Alvarez, o fetiță de 5 ani de origine peruană este dispărută de sâmbătă după-amiază. Fetița dispărută, potrivit relatării unchiului ei, a plecat de bunăvoie după o ceartă cu un prieten, însă scenariile cazului devin din ce în ce mai îngrijorătoare. Mama micuței ar fi raportat anterior o ceartă cu niște vecini de origine română în legătură cu cazarea în fostul hotel Astor din Novoli, o structură închisă din 2020 și ocupată din septembrie 2022 de câteva familii de origine română și sud-americană.

"Soțul meu", explică Katherine Alvarez, 26 de ani, mama fetiței, "a avut o ceartă cu un grup de români care nu locuiesc în hotel înainte de a merge la închisoare. Apoi, nimic mai mult. Dar acum zece zile a avut loc o ceartă: o familie a vrut să ne alunge din camera noastră, au vrut să o ocupe, ne-am baricadat înăuntru și un bărbat a zburat pe fereastră. Au încercat să dea vina pe fratele meu, dar el nu a avut nimic de-a face cu asta, nu a făcut nimic. Sper că această poveste nu are nicio legătură cu dispariția, dar...".

Românca spune că familia Katei știe cine a luat-o

 

Tânăra mamă și-a dat seama de dispariția copilului când s-a întors de la serviciu: "Înainte de a mă întoarce acasă m-am oprit să fac niște cumpărături. Când am ajuns la hotel, cred că era pe la 15.30-15.40, am intrat în cameră și am văzut că fata nu era acolo, așa că am urcat la etaj, unde locuiește fratele meu. El mi-a spus că se juca cu o altă fetiță. Dar când am ajuns, mama prietenei mi-a spus că fetele s-au certat și că Kata a plecat".

Doi martori, printre care și o fetiță, le-ar fi spus anchetatorilor că micuța Kata a fost luată de un adult sâmbăta trecută după-amiază din curtea fostului hotel Astor din Florența. Pentru moment, mărturiile nu au fost coroborate. Anchetatorii au emis și ipoteza prezenței unei "ascunzători" în apropierea fostului hotel ocupat, unde persoana care ar fi răpit-o pe fetiță ar fi putut să o țină pentru câteva ore. Se pare că perchezițiile de ieri în afara perimetrului hotelului ocupat nu au avut succes.

Intermediarii de închirieri

 

Pista intermediarilor de închirieri de la hotelul Astor din Florența ar fi cea pe care merg anchetatorii. De fapt ar implica trei grupuri distincte, două compuse din cetățeni de origine peruană și o a treia din persoane de origine română. Chiria pentru o cameră ar fi variat între 800 de euro fără baie și 1.500 de euro cu servicii.

Între timp, cazul este anchetat în cerc, nicio pistă nu este exclusă de carabinieri, după cum a confirmat comandantul provincial al carabinierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel