Alertă în Italia. Familie de români, legături cu dispariția misterioasă a unei fetițe de cinci ani: Poliția: "Nicio ipoteză nu este exclusă"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

"Toate ipotezele sunt deschise, inclusiv răpirea sau îndepărtarea unui adult". Asta a declarat generalul Gabriele Vitagliano, comandantul provincial al carabinierilor din Florența, făcând bilanțul cu jurnaliștii al anchetei privind dispariția lui Mia Kataleya Alvarez, fetița de 5 ani de origine peruană despre care nu se mai aude nimic de ieri după-amiază. O familie de români ar putea fi implicată în dispariția fetiței.

Fetița dispărută, potrivit relatării unchiului ei, a plecat de bunăvoie după o ceartă cu un prieten, însă contururile cazului devin din ce în ce mai îngrijorătoare. Mama, care a fost internată la spitalul Santa Maria Nuova și apoi externată în urma unei afecțiuni, ar fi raportat o ceartă cu niște vecini de origine română în legătură cu cazarea în fostul hotel Astor din Novoli, o structură închisă din 2020 și ocupată din septembrie 2022 de câteva familii de origine română și sud-americană.

Familie de români din Italia, legături cu dispariția misterioasă a unei fetițe 

 

"Soțul meu", explică Katherine Alvarez, 26 de ani, mama fetiței, "a avut o ceartă cu un grup de români care nu locuiesc în hotel înainte de a merge la închisoare. Apoi, nimic mai mult. Dar acum zece zile a avut loc o ceartă: o familie a vrut să ne alunge din camera noastră, au vrut să o ocupe, ne-am baricadat înăuntru și un bărbat a zburat pe fereastră. Au încercat să dea vina pe fratele meu, dar el nu a avut nimic de-a face cu asta, nu a făcut nimic. Sper că această poveste nu are nicio legătură cu dispariția, dar..."


Mama speculase și ea o răpire

 

Tânăra mamă și-a dat seama de dispariția copilului când s-a întors de la serviciu: "Înainte de a mă întoarce acasă m-am oprit să fac niște cumpărături. Când am ajuns la hotel, cred că era pe la 15.30-15.40, am intrat în cameră și am văzut că fata nu era acolo, așa că am urcat la etaj, unde locuiește fratele meu. El mi-a spus că se juca cu o altă fetiță. Dar când am ajuns, mama prietenei mi-a spus că fetele s-au certat și că Kata a plecat".

Între timp, cazul este anchetat în cerc, nicio pistă nu este exclusă de carabinieri, după cum a confirmat comandantul provincial al Arma. Au fost efectuate două inspecții în clădire, tot cu câini, dar nu există nicio urmă de Kata. Grupul operativ, coordonat de Prefectura pentru căutări, mătură diferite zone din Florența în speranța de a o găsi pe fetiță cât mai curând posibil.

Chiar și primarul Nardella a lansat un apel pe rețelele de socializare, tot orașul este împânzit de fluturași cu chipul micuței Kataleya, dar încă nu se știe nimic despre fetiță.

Tot orașul o cauta pe Kata

 

În cadrul anchetei, coordonată de carabinieri, sunt la lucru și pompierii. Întreaga clădire a fost percheziționată de mai multe ori, inclusiv cu ajutorul unui câine specializat în căutarea urmelor de sânge, dar prima inspecție a fost negativă.

Există, de asemenea, un mister legat de un apel telefonic primit de cea mai bună prietenă a mamei, în care o voce masculină, cu accent latin, raporta că fetița dispărută se afla în compania ei. Bărbatul a închis însă telefonul după ce și-a dat seama că mama nu se afla la celălalt capăt al firului. Anchetatorii au încercat să sune de mai multe ori la numărul respectiv, însă telefonul era mereu deconectat. Pista răpirii rămâne, totuși, una dintre numeroasele ipoteze aflate în curs de investigare.

Și taximetriștii sunt pe teren în căutarea lui Kataleya, fetița de cinci ani care a dispărut ieri la Florența. Propunerea a venit din partea președintelui Socota, Milko Signorini, în colaborare cu președintele Cotafi, Claudio Giudici. 'Șoferii noștri care circulă pe străzile Florenței', explică Signorini și Giudici, 'au primit fotografii ale fetiței, astfel încât, dacă observă ceva, să poată anunța imediat poliția. Taximetriștii vor arăta fotografia și clienților. Speranța este de a extinde aria de acoperire și de a implica cât mai mulți oameni în căutarea Kataleyei".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel