Italia: Români, arestați. Poliția le-a descoperit "comoara de lângă Tibru". Ce ascundeau

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Trei români au fost arestați după ce poliția italiană a identificat o cultură de canabis în câmp, chiar lângă fluviul Tibru. Plantația era una cu o complexitate deosebită, iar oamenii legii au făcut descoperiri succesive, care i-au uimit. 

Poliția de stat, în timpul unei activități de patrulare a aerului, a identificat în zona Vitiniei, pe râul Tibru, în zona de inundație, un important teren ascuns în vegetație utilizat pentru cultivarea plantelor de canabis.

Raportul despre 'descoperire' a fost trimis la secția de poliție "Spinaceto" condusă de Claudio Cacace. Au fost puse imediat în aplicare proceduri pentru a verifica dacă pe acest teren nu se desfășoară activități ilicite.

Plantele, mai mult de 600 de exemplare, de diferite mărimi și în stări de creștere diferite, au fost aranjate în rânduri și irigate printr-un sistem artizanal, dar funcțional. Sistemul era format dintr-o pompă submersă, care se alimenta din râul din apropiere. Sursa de curent era un generator portabil. Ieri dimineață, polițiștii au decis să intervină, după prelevarea anterioară a unor mostre din plantele găsite. 

A doua zi, în afară de anchetatorii stației de poliție din Spinaceto, au intervenit și unitățile de câini, echipa nautică, echipajul naval și poliția științifică, toate coordonate de dr . Massimo Improta, directorul Oficiului General de Prevenire și Ajutor Public. În timpul anchetei în zonă, în apropierea plantației, au fost descoperite locuințe asemănătoare unor colibe, locuite de cultivatori.

Într-una dintre acestea au fost identificați doi români: L.I. în vârstă de 37 de ani și altă persoană de aceeași naționalitate în vârstă de 56 de ani. O a treia persoană a fost identificată în interiorul unei alte alte colibe: L.G., de naționalitate română, în vârstă de 40 de ani. 

Nu departe de acest loc, în interiorul unei clădiri asemănătoare, polițiștii au găsit, de asemenea, o cantitate mare de frunze uscate. În timpul anchetei, oamenii legii au identificat o altă suprafață de teren folosită pentru cultivarea cânepei indiene, cu un sistem de irigații prin pompă submersă alimentată de un generator portabil. La cererea autorităților judiciare, agenții au efectuat distrugerea și eșantionarea plantelor cultivate. 

Cei trei români  au fost arestați pentru producere, trafic și posesie de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel