Italia. Români amendați cu peste 10.000 de euro pentru că au adus mâncare în bagaje, din țară

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Garda Financiară din Verona, regiunea italiană Veneto, a verificat mașinile a doi șoferi români și le-a aplicat amenzi de peste 10.000 de euro după ce au găsit în genți 250 de kilograme de carne, ambalată necorespunzător și fără respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare.

O patrulă a Secției Operaționale Pregătite pentru Ocuparea Forței de Muncă din capitala Scaligero, în cadrul unei acțiuni de control economic al teritoriului, a oprit un microbuz condus de doi bărbați din origine română.

Pentru că au avut îndoieli cu privire la veridicitatea documentelor de transport expuse au trecut și la verificarea compartimentul de încărcare al vehiculului (care nu este echipat cu sisteme frigorifice), unde au constata că era înghesuite diverse pungi care conțin produse alimentare, în special carne, care ar fi fost transportate încălcând clar cele mai elementare reguli igienico-sanitare și în absența unor acte care să dovedească proveniența produselor, potrivit veronasera.it.

Italia. Români amendați cu peste 10.000 de euro pentru că au adus mâncare în bagaje, din țară

 

Autoritățile au sechestrat cele 250 de kilograme de mărfuri cu ajutorul unui echipaj al Poliției Locale din Verona și al medicului veterinar al Ulss 9 Scaligera. Polițiștii nu au reușit să identifice dacă produsele erau destinate consumului persoanelor sau pentru a fi comercializate.

Având în vedere deteriorarea rapidă a cantității mari de carne capturată, cu acordul medicului veterinar și disponibilitatea Parco Natura Viva din Bussolengo, produsele au fost trimise ca hrană animalelor din structură. 

Totalul penalităților administrative se ridică la peste 10.000 de euro, find coroborate mai multe abateri: inexactitatea datelor indicate în documentul de transport internațional, la transportul produselor alimentare proaspete în ambalaje  nepotrivite și prin mijloace nefrigorifice, până la absența unei ștampile de verificare sanitar-veterinară care trebuie să existe pe alimentele transportate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel