Italia. Româncă, obligată să înapoieze statului mii de euro, după ce a încasat ilegal venitul de cetățenie

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Carabinierii din cadrul Unității Operaționale din Crema, Italia, au denunțat o româncă, în vârstă de 38 de ani, rezidentă în localitate, pentru că ar fi beneficiat în mod necuvenit de venitul de cetățenie.

 

Polițiștii au descoperit infracțiunile româncei, după ce au analizat situația familiei sale și a veniturilor femeii.

Aceasta a continuat să primească prestația economică, timp de nouă luni, deși avea obligația de a comunica modificările de venituri sau de patrimoniu, inclusiv pe cele ale concubinului, accesând prestațiile sociale acordate de stat și deturnând importante resurse economice destinate celor care se află efectiv în condiții dificile.

Potrivit Poliției, femeia, în vârstă de 38 de ani, a furnizat informații false privind componența familiei sale, indicându-se ca fiind singurul membru al gospodăriei, în timp ce aceasta avea, de fapt, numeroși concubini.

 

Românca avea mai mulți concubini

 

În plus, românca a declarat că nu deține bunuri imobiliare, deși din cercetări s-a stabilit că aceasta deține câteva unități și a omis să precizeze că două persoane din gospodărie sunt proprietarii mai multor vehicule și proprietari de întreprinderi individuale, cu venituri de nivel mediu.

De asemenea, cum femeia are mai mulți concubini, s-a stabilit că doi dintre aceștia, între 2019 și 2020, au primit, de asemenea, în mod necuvenit, venitul de cetățenie: plata a fost întreruptă pentru că au prezentat documente de venit neconforme.

Astfel, anchetatorii au constatat că românca a încasat, timp de nouă luni, o sumă totală de peste 3.200 de euro.

Militarii au sesizat Autoritatea Judiciară și au informat INPS din Cremona să înceapă operațiunile de revocare a prestației și de recuperare a sumelor, informează Crema Oggi. 

 

Cuplu de români, șpagă pentru venitul de cetățenie: Poștărița, „cumpărată” cu haine, parfumuri și dulciuri

 

Un alt cuplu de români a fost arestat de carabinieri pentru încasarea ilegală a 19.000 de euro din venitul de cetățenie, în Cesano Boscone, provincia Milano, Italia.

Oamenii care vor să încaseze venitul de cetățenie descoperă trucuri noi, uimitoare pentru a fenta sistemul, relatează presa italiană. Nu este vorba doar despre cei care primesc subvenția de la stat deși nu au cerințele necesare, ci și cei care o încasează în numele altora, iar aceștia nu știu.

Astfel, potrivit procurorilor din Brescia și Milano, doi iubiți români, în vârstă de 26, respectiv 27 de ani, au fost arestați de carabinierii din Monza. Conform anchetatorilor, în perioada iulie 2020 - ianuarie 2021, cuplul de români a încasat 19.030 euro folosind 16 carduri de venit de cetățenie emise de Oficiul Poștal în numele unor terți.

Cei trei au ajuns în cătușe astăzi în urma unui ordin al judecătorului din Milano, Tommaso Perna. Corupție, fals, înșelăciune în formă agravată, primire nejustificată a venitului de cetățenie, aceste infracțiuni fiind invocate din diverse motive.

[citeste si]

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel