Italia. Româncă închisă, după ce a plecat cu copilul în țară: Tatăl nu a putut să-și vadă copilul mai bine de 10 ani

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUTRATIV
Foto: ILUTRATIV

O româncă a fost condamnată la închisoare, în Italia, după ce a plecat cu copilul ei în România, iar tatăl micuțului nu l-a putut vedea timp de 10 ani.

Femeie ca fost ondamnată pentru că a luat copilul de lângă tată. Românca s-a mutat înapoi România, iar fostul ei partener nu a mai putut să-și vadă copilul timp de zece ani

De zece ani, un tată nu-și poate vedea fiul, dus de mama sa în România. Din acest motiv, femeia a fost condamnată la un an de închisoare, fiind acuzată de răpire de copii.

Cazul avusese loc în Macerata și Appignano. Un taximetrist din Macerata a avut o relație cu o româncă, Victoria M., cu care a avut un copil. La scurt timp, însă, relația s-a încheiat, iar ea s-a mutat la Appignano.

 

Româncă închisă în Italia după ce a plecat cu copilul în țară

 

Tatăl a încercat pe toate căile să continue să-și vadă fiul, dar a întâmpinat din ce în ce mai multă rezistență și a ajuns să fie reclamat pentru hărțuire. Pentru că nu s-a mai putut apropia de femeie, bărbatul din Macerata i-a pierdut urma până când, datorită rețelelor de socializare, a descoperit că aceasta s-a întors în România.

De atunci, bărbatul a încercat toate căile instituționale pentru a recupera copilul, în timp ce mama a încercat să obțină custodia exclusivă a copilului, dar nu a reușit: instanța română a recunoscut dreptul tatălui de a rămâne cu copilul.

Vezi și: Italia. Copil român, răpit în plină stradă de 4 bărbați care l-au băgat într-o dubă. David are doar 5 ani

Alaltăieri, tribunalul din Macerata a evaluat întoarcerea mamei în țara sa împreună cu minorul. Așa cum a cerut procurorul Sabina Antognozzi, judecătoarea Barbara Cortegiano a condamnat-o pe femeie la un an de închisoare pentru răpire de copii. Acuzata, apărată de avocata Eleonora Verdini, poate face recurs. Tatăl, asistat de avocatele Barbara Antolini și Giovanna Matteucci, a cerut doar să fie alături de fiul său.

Nu este singurul caz de răpire de copii și alienare în care un cetățean român ar fi implicat. Cel mai recent caz este cel al lui David, micuțul în vârstă de 5 ani, care locuiește cu mama sa în Padova. Marți, 5 octombrie, în jurul orei 8.20 dimineața, ieșise cu ea pentru a merge la școală, când mama și fiul său au fost opriți de trei bărbați, care au coborât dintr-o dubă neagră. Doi dintre ei au imobilizat-o pe mamă, iar un al treilea bărbat, pe care mama lui David l-a recunoscut ca fiind fostul ei partener și tatăl copilului, l-a luat pe băiețel. Cei trei au fugit apoi. Cel care a luat copilul era Bogdan, tatăl micuțului. El a fost depistat de poliția română într-un tren în România, la Curtici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel