Italia. Românca dispărută vara trecută a fost găsită MOARTĂ. Cadavrul era fără haine și în mod ciudat, foarte bine conservat

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Cadavrul unei femei a fost găsit în acest weekend în zona rurală din Casarano, de lângă orașul Lecce, Italia. Primele indicii, mai exact o brățară cu un nume gravat pe ea arată că ar putea fi vorba despre românca dispărută în zonă vara trecută. 

Misterul constă în faptul că trupul a fost găsit neputrezit, așa cum ar fi fost normal, ci într-o stare avansată de corificare (proces natural asemănător mumificării). Așadar, corpul s-a păstrat ca și cum ar fi fost tratat cu o substanță specială. La fața locului, lângă cadavru, au fost găsite și hainele ulterior recuperate și incluse în anchetă de procuror. Însă aspectul foarte particular și încă indescifrabil rămâne cel al condițiilor în care s-a păstrat cadavrul. Corificarea este de fapt un proces care are loc de obicei atunci când cadavrele sunt închise în cutii de plumb sau zinc.

Oxigenarea slabă încetinește astfel putrefacția, ceea ce este ciudat pentru că femeia a fost găsită pe pământ fără haine. Dacă ar fi fost expus multă vreme la intemperii și la umiditatea pământului, ar fi fost puțin probabil ca trupul să fie găsit aproape intact, în această stare de conservare.

La Parchet este deja deschis un dosar in rem de cercetare pentru omor. Misterul morții femeii rămâne încă neelucidat. Pe cadavru nu ar exista semne evidente de violență, nici tăieturi sau răni prin împușcătură, conform primelor evaluări. Astfel, în acest moment se exclude ipoteza unui atac. Prin urmare, se conturează cealaltă ipoteză care se referă la moartea din cauze naturale. Răspunsurile la zecile de întrebări care încă mai zăbovesc ar putea proveni din autopsia care va avea loc săptămâna viitoare și pe care autoritatea judiciară a dispus-o deja. 

Brățara de la mână arată că ar putea fi vorba despre o româncă dispărută în vară

 

Presa italiană are confirmarea că este vorba despre o femeie româncă, de vârstă mijlocie, dispărută vara trecută. De altfel, ea fusese internată la spitalul Casarano pentru niște investigații cardiologice și neurologice. Apoi nu s-a mai știut nimic despre ea. 

Descoperirea macabră a avut loc vineri dimineață atunci când un localnic a sunat la poliție. Acesta a descoperit cadavrul femeii pe o bucată de teren pe care o deține, în zona Viei Comunale Formica. 

Din câte se știe, identitatea femeii a putut fi stabilită pentru că la încheietura mâinii aceasta avea o brățară gravată cu un nume care, deși zdrobită și aproape complet ștearsă, a permis militarilor și procurorului să aibă indicii importante asupra cărora se păstrează confidențialitatea necesară, relatează LecceParma.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel