Italia: Româncă arestată, după ce a intrat în casa unui bătrân și încercat să îl jefuiască. "Mi-a căzut un cercel pe balcon"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia: Româncă arestată, după ce a intrat în casa unui bătrân și încercat să îl jefuiască. "Mi-a căzut un cercel pe balcon" / Foto: Unsplash
Italia: Româncă arestată, după ce a intrat în casa unui bătrân și încercat să îl jefuiască. "Mi-a căzut un cercel pe balcon" / Foto: Unsplash

Carabinierii de la stația din Ladispoli, Italia, au arestat o femeie româncă de 39 de ani, suspectată de furt calificat. E reușise să intre în casa victimei sub pretextul că i-a căzut un cercel pe balcon.

Femeia a încercat să jefuiască casa unui bătrân, dar a fost surprinsă de fiul acestuia și arestată de carabinieri. Infractoarea este o româncă în vârstă de 39 de ani.

Femeia, care acum este cercetată, a încercat să intre în posesia bijuteriilor și a banilor în locuința unui bărbat de 81 de ani.

 

Românca a reușit să intre în casa victimei sub pretextul unui cercel care îi căzuse pe balcon

 

Faptele datează de vineri, 4 noiembrie, când victima, un bărbat în vârstă de 81 de ani, a fost abordată de femeie în timp ce se întorcea acasă, care i-a spus că este menajera familiei care locuiește în apartamentul de la etajul de deasupra lui. Apoi, după o mică discuție, l-a întrebat dacă poate intra în apartament pentru a-și lua cercelul care îi căzuse pe balconul bătrânului în timp ce făcea treburi casnice.

După ce a intrat în apartament și, profitând de un moment de distragere a atenției victimei, a început să scotocească prin camere și a intrat în posesia bijuteriilor și a aproximativ 300 de euro în numerar. Din fericire, în acel moment a intrat fiul bătrânului, care a descoperit-o și a oprit-o.

Când a fost prinsă, femeia de 39 de ani l-a împins și amenințat în mod repetat pe bărbatul de 49 de ani, încercând în zadar să iasă din casă. Cu toate acestea, fiul victimei nu a cedat și a contactat 112.

Hoața a fost arestată și dusă la închisoarea Civitavecchia. Bunurile furate au fost recuperate și restituite victimei, conform presei italiene.

 

Escrocherii pe vârstnici. Carabinierii se întâlnesc cu cetățenii pentru a le oferi sfaturi despre cum să le evite

 

Pe frontul prevenirii escrocheriilor cu persoane vârstnice, Corpul de Carabinieri, pe întreg teritoriul țării, desfășoară numeroase inițiative cu campanii de informare pentru a veni în întâmpinarea populației și a sensibiliza pe toată lumea cu privire la problematica escrocheriilor cu persoane vârstnice.

În Capitală și în Provincie, în special, prin comandanții de zonă teritorială, se organizează întâlniri în toate locurile unde se adună vârstnicii, cum ar fi asociații, cluburi, parohii și altele. O acțiune de amploare și țintită, o serie de inițiative pentru a preveni infracțiuni foarte insidioase, în primul rând furtul și frauda.

Carabinierii ilustrează principalele tehnici și înșelăciuni folosite de răufăcători pentru a pătrunde în locuințe, explicând cum să facem față riscurilor și ce comportament să adoptăm în cazul unor situații suspecte, distribuind o broșură informativă în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel