Italia: Român, membru al unei bande, reţinut după mărturia unui bărbat: „M-a amenințat cu moartea”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
droguri_doze
droguri_doze

Carabinierii Companiei di Canelli au identificat 12 persoane, inclusiv o femeie, în urma plângerii depuse în luna mai de către un bărbat. Acesta urma să întoarcă membrilor reţelei infracţionale o datorie de 160 euro (două doze de droguri), care, între timp, a crescut la 500 euro. Deoarece nu a întors la timp datoria, bărbatul a apelat la carabinieri, atunci când  el și familia sa au început să primească amenințări cu moartea.

 

 

„M-a amenințat cu moartea”, le-a spus victima oamenilor legii. Membrii reţele infracţionale aveau baza logistică în Canelli (At), în zona Monferrato din Canelli, orașul Asti și zona Chieri. Ieri, carabinierii au pus în aplicare ordinul de custodie preventivă al Autorității Judiciare împotriva celor 12 persoane suspecte de  diferite moduri de extorcare de bani  și trafic continuu de droguri. Conform dovezilor, infractorii acţionau în Piazza Canellese, Asti și sudul Torino, aprovizionându-se din Bergamo. Mai mult, aceştia recurgeau la metode de extorcare pentru a forța cumpărătorii dependenți de droguri să își achite datoriile.  

Carabinierilor să reţinut doisprezece persoane (4 albanezi, 5 italieni, 1 român, 1 macedonean și 1 Ivorian), care foloseau casa unuia dintre suspecții aflați în Canelli. Şefii reţelei erau un albanez de 37 de ani rezident în Canelli, şi un român în vârstă de 34 de ani rezident în Canelli, ambii având la activ mai multe infracţiuni. Românul este acuzat că şi-ar fi folosit atât familia (tatăl și sora), cât și prietenii (un bărbat de 42 de ani și unul de 34 de ani), pentru desfăşurarea activităţii de trafic ilicit de droguri.  În timpul anchetei, au fost găsite în total 6 kg de cocaină, în valoare estimată de jumătate de milion de euro, scrie torinotoday.it.
 
Prin urmare, Curtea din Asti, Secția GIP, a emis măsura de arest preventiv în cazul a 6 suspecţi (doi albanezi, 3 italieni și un român), arest la domiciliu în cazul a doi italieni și obligația de a se prezenta la poliția judiciară pentru restul de 4 suspecţi (2 albanezi, un ivorian și un macedonean).


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel