Italia. Român de 20 de ani, acuzat de crimă, arestat la granița dintre Austria și Germania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
crima_italia_filippo
crima_italia_filippo

Un tânăr român a fost reţinut şi arestat la granița dintre Austria și Germania. Acesta era căutat pentru complicitate la omor, care a avut loc la Bastia, în noaptea de 14 spre 15 august.

Tânărul se numește Valentin George Neculai, are 20 de ani şi, potrivit poliţiştilor, este al patrulea bărbat din grupul care l-a lovit pe Filippo Limini, până acesta  a murit la Bastia, în noaptea de 14 spre 15 august.

Potrivit anchetatorilor, pe baza mărturiilor colectate, Valentin l-a lovit violent pe Filippo Limini când acesta era deja la pământ. Ulterior, un alt complice ar fi trecut de două, cu un Opel Corsa, peste cadavrul Filippo, transmite umbriadomani.it.

Românul de 20 de ani a fost arestat la granița dintre Austria și Germania. Printre altele, Valentin trebuie să execute și o pedeapsă definitivă de un an pentru infracţiunile comise în România, când era minor. Acest detaliu ar putea crea unele probleme justiției italiene, deoarece mandatul european de arestare a fost emis de autoritățile române. Acesta ar fi motivul pentru care Germania va decide să-l aducă pe tânăr în fața justiției din București.

 

„L-a bătut chiar dacă deja murise.."

 

O tânără, martor la crimă, le-a spus anchetatorilor că Valentin George Neculai „L-a bătut pe Filippo chiar dacă acesta deja murise..". Tragedia a avut loc în noaptea dintre 14 și 15 august. Fata l-a văzut pe Neculai, pe care îl cunoștea din vedere, lângă un club de noapte. Tânăra se oprise, intrigată de un grup de oameni care țipau. Erau două grupuri rivale din zonă, - Bastioli şi Spoleto, între care apăruse un conflict. 

Neculai, după cum a confirmat Denis Hajderlliu, unul dintre cei trei suspecți, aflați în arest la domiciliu, se cunoștea cu cei din  grupul Bastioli, deoarece și el locuia acolo. Totuși, în seara aceea, Neculai, iniţial, a urmărit lupta dintre cele două grupuri  - Bastioli şi Spoleto. Apoi, când a văzut că maşina prietenilor lui Bastioli a fost înconjurată de grupul de oameni din Spoleto, Neculai a decis să intervină. S-a aruncat cu lovituri și lovituri asupra lui Filippo, care căzuse la pământ, fiind deja lovit de Denis.

În acel moment, o maşină Opel condus de Brendon Kosiqi, în încercarea de a ieși din parcare, pentru a scăpa de atacatori, l-a lovit de două ori pe Filippo Limini. Un alt martor spune că l-a văzut pe Valentin Niculai, în noaptea crimei, într-un bar din Bastia. Chiar îi arătase cu mândrie un tatuaj proaspăt făcut pe brațul stâng. Dacă cei trei suspecți aflați acum în arest la domiciliu (Brendon Kosiqi, Denis Hajderlliu, Kevin Laferteiner) continuă să susțină că nu au aflat imediat despre moartea lui Filippo, Valentin a ştiut că Filippo murise, scrie tuttoggi.info.

Arestat în Germania pentru o infracțiune comisă în România

Valentin a reuşit să părăsească Italia. El a fost arestat joi de poliția germană, deoarece pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare emis de autoritatea judiciară a României, pentru o sentință definitivă. Acum însă şi justiția italiană vrea ca el să răspundă pentru crima de la Bastia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel