Italia: Român, condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a tâlhărit un bătrân și l-a lăsat să se înece în mare. Soția românului, achitată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Magistrații de la Curtea de Apel din Catanzaro l-au condamnat pe românul Dorel Varga la 25 de ani de închisoare, care este responsabil de moartea lui Giglio Palmo Cianciodin Pizzoni. Soția românului, Stela Gyongyi Rezmuves, de 42 de ani, a fost achitată. Pentru ambii inculpați, procurorul general adjunct din Catanzaro, Raffaella Sforza, ceruse condamnare pe viață.

Reamintim că cei doi români au fost acuzați că au ucis un italian și l-au aruncat în mare, ca să-și iardă urmele. Bărbatul a fost condamnat inițial la 25 de ani de carceră, în timp ce femeia a fost achitată. Procurorii au contestat măsurile și au cerut o pedeapsă mai mare pentru amândoi.

Potrivit rechizitoriului, cei doi inculpați români l-au lovit pe Giglio Palmo Ciancio, în vârstă de 79 de ani, în cap cu un instrument contondent, apoi i-au sustras 800 de euro și telefonul său mobil. Crima a fost comisă în Pizzo Calabro, în localitatea Stazione, între 5 și 6 august 2015, relatează calabria.gazzettadelsud.it. Ulterior, cei doi români, care nu avea un domiciliu stabil și cafe locuia alternativ în Rosarno, Nicotera și alte orașe din zona Vibonese, l-au târât pe bătrânul inconștient în mare, unde s-a înecat. Necropsia a stabilit că acesta era încă în viață, dar inconștient. Bătrânul italian a murit înecat în mare în cele din urmă. 

 

Românii, prinși dintr-o greșeală

 

Bărbatul a dispărut în dimineața zilei de 5 august 2015 din casa lui. Membrii familiei au raportat dispariția, iar de atunci nu au mai aflat nimic despre el. Corpul său a fost descoperit în mare, la Pizzo, de o femeie care a alertat Garda de Coastă. Aceștia au ajuns la fața locului și au recuperat cadavrul.

 

citeste si: Italia. Români acuzați că au tâlhărit un bătrân și l-au lăsat să se înece în mare: Procurorii cer închisoare pe viață

 

Oamenii legii l-au prins pe criminal după ce acesta ar fi comis „greșeala" să-i folosească telefonul mobil. Înregistrările telefonice au permis poliției să reconstruiască tot traseul cuplului de români. 

Procurorul din Vibo Valentia a cerut pedeapsă pe viața pentru ambii inculpați, însă nu a reușit să obțină condamnarea decât pentru bărbat. Din câte se pare, românul a fost cel care l-a ucis pe italian pentru a-l jefui, soția acestuia neștiind ce a făcut soțul ei, astfel că pentru ea s-a decis achitarea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel